20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO scoala in care ar fi mindru sa invete orice copil

O scoala in care ar fi mindru sa invete orice copil

Luna aprilie va fi o perioada extrem de incarcata in evenimente pentru cadrele didactice si elevii Grupului Scolar Industrial Melinesti. Activitatile culturale desfasurate in scoala lor impresioneaza prin amploare si diversitate, multe dintre initiative fiind greu de intilnit chiar in mediul urban. Luna aceasta se implinesc zece ani de la infiintarea „Societatii Culturale Francofone Arthur Rimbau“. Cu aceasta ocazie va avea loc un simpozion privind raspindirea limbii, culturii si civilizatiei francofone si intarirea relatiilor culturale. Pe 20 aprilie va fi deschis Centrul de Informare si Documentare Melinesti, in colaborare cu Casa Corpului Didactic Craiova. Centrul va avea ca scop o mai buna informare si pregatire pedagogica pentru profesori.

Evenimentele culturale nu se opresc aici, pentru ca tot in aprilie va aparea cel de-al saselea numar al revistei de cultura Arca Sperantei. Interesul deosebit al profesorilor pentru activitatile care ii implica pe elevi si le desfasoara aptitudinile extrascolare nu a ramas fara rezultate. Grupul Scolar Industrial Melinesti se lauda cu elevi de exceptie, unii dintre ei cistigatori ai olimpiadelor scolare. Printre ei este Ionut Lazar, ocupant al locului doi la Olimpiada Judeteana de Limba Romana, urmat de colega lui, Adriana Turcu, care si-a revendicat mentiunea la aceeasi olimpiada. Cei doi au fost pregatiti de Alina Didu, profesoara de limba romana.

Cabinet de Consiliere Scolara

Un alt obiectiv cu care se poate lauda Scoala din Melinesti este Cabinetul de Consiliere Scolara care functioneaza de mai multa vreme, sub coordonarea Adrianei Popescu, consilier educativ. In cadrul acestui cabinet, elevii gasesc oricind un sfat bun privind viitoarea orientare profesionala si orice alta problema care ii framinta. Dotat cu televizor, video si casete cu materiale didactice, cabinetul este deschis tuturor copiilor aflati la virsta intrebarilor, atunci cind alegerile pe care trebuie sa le faca mai departe si care le vor schimba viata ii pun in dificultate si ii debusoleaza. Ei au la dispozitie dosare in care sint prezentate toate meseriile, cu avantajele financiare pe care le presupun, calitati ce trebuie intrunite pentru a face alegerea potrivita etc. Si, ca orice cabinet care se respecta, nu lipseste ziarul „pentru cariera“ intitulat Un viitor pentru fiecare. In sedintele desfasurate periodic la Cabinetul de Consiliere Scolara, elevii pot, de asemenea, sa vizioneze casete video cu tematici diferite (de exemplu, traficul de fiinte umane). „Am dori sa ajungem la stadiul in care copiii sa vina la noi nu numai pentru a fi orientati scolar si profesional, ci pentru orice problema pe care o au, chiar personala. Dar este un lucru foarte dificil de realizat“, a spus Adriana Popescu.

Aurel Rosca, directorul adjunct al Grupului Scolar Industrial Melinesti, a spus ca, in afara de lucrurile deja realizate, se intentioneaza initierea unui proiect de orientare a absolventilor claselor a XII-a, desfasurat in parteneriat cu Agentia de Ocupare si Formare a Fortelor de Munca.

• Pagina realizata de Ana IANCU si Constantin ILIE

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS