10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Stiri diverse

Sanctiuni pentru opt societati comerciale

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au continuat zilele trecute actiunile de verificare a societatilor comerciale din judet. In urma sesizarilor si reclamatiilor primite de la cetateni, au fost controlate opt societati comerciale din Eselnita, Svinita si Orsova. Au fost descoperite produse cu termen de valabilitate expirat, produse cu abateri de informare-etichetare si s-au constatat conditii igienico-sanitare necorespunzatoare la comercializarea produselor alimentare (mai multe produse alimentare vrac si preparate din carne se comercializau pe un singur cintar). S-a dispus oprirea definitiva si retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu termen de valabilitate expirat si oprirea temporara a comercializarii produselor cu abateri de informare-etichetare. La toate aceste societati comerciale, au fost aplicate opt sanctiuni contraventionale, in valoare de 27 de milioane de lei.

(D.L.)

Amenzi de 364 de milioane de lei aplicate de Garda Financiara

Comisarii Garzii Financiare Mehedinti au efectuat, in perioada 21-27 martie, o serie de controale la agentii economici din judet. In urma verificarilor efectuate, comisarii au incheiat 27 de procese-verbale, au aplicat amenzi in valoare de 364, 5 milioane de lei si au efectuat confiscari in valoare de 16, 5 milioane de lei. Cu sprijinul politistilor, in aceeasi perioada au fost verificate 108 mijloace de transport, aplicindu-se amenzi in valoare de 30 de milioane de lei, fiind confiscate marfuri in valoare de 15 milioane de lei. Controalele Garzii Financiare Mehedinti au vizat in principal comercializarea produselor agroalimentare (carne, porc, oua, ulei, zahar).

(F.L.)

Romii din Gorj vor avea reprezentanti in toate primariile din teritoriu

La Primaria Tirgu Jiu a fost desemnat in calitate de consilier Marcel Ciulei, care isi va incepe activitatea incepind de astazi. Consiliera la Novaci a fost desemnata de catre romi Crenguta Dura, iar pentru comuna Bilteni, Constantin Cuslea. Presedintele Partidei Romilor Gorj, Nelu Pavel, a spus ca persoanele alese de romi pentru a-i reprezenta in consiliile locale au studii medii si superioare: „Toti cei care au fost numiti consilieri, precum si cei care vor mai fi desemnati sa se ocupe de problemele noastre in teritoriu au carte. Au absolvit licee sau chiar o facultate“.

(M.C.H.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS