17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistii severineni vor face razii saptaminal

Politistii severineni vor face razii saptaminal

Au fost verificati 88 de agenti economici, au fost confiscate 531 de pachete cu tigari netimbrate si bunuri in valoare de 21,4 milioane de lei

Comerciantii de tigari netimbrate, cersetorii, vinzatorii ambulanti, dar si cei care insala cumparatorii in pietele agroalimentare din municipiul Drobeta Turnu Severin au primit o grea lovitura la sfirsitul saptaminii trecute. Politistii severineni au organizat vineri, 29 martie, o razie pe raza municipiului, in zona principalelor artere de circulatie si a pietelor agroalimentare.

La aceasta actiune au participat si reprezentantii Oficiului pentru Metrologie, precum si inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti. Razia a avut drept scop identificarea persoanelor care comit fapte de cersetorie, vagabondaj, furturi, depistarea vinzatorilor care folosesc greutati contrafacute, precum si a celor cu situatie nelegalizata. Au fost verificati 47 de producatori agricoli, 41 de societati comerciale, au fost aplicate sanctiuni in valoare de 14,9 milioane de lei, au fost confiscate 531 de pachete de tigari netimbrate si bunuri in valoare de 21,4 milioane de lei.

1,5 kilograme de ceapa in loc de doua

Popescu Maria, de 47 de ani, vinzatoare la SC INDEPENDENT SRL Drobeta Turnu Severin, a fost depistata in timp ce vindea patru kilograme de ceapa cu o lipsa la cintar de 250 de grame. De asemenea, politistii i-au mai depistat pe Paun Lacatusu, de 31 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care comercializa cinci kilograme de cartofi, cu o lipsa la cintar de 260 de grame, si pe Atena Tudosie, de 41 de ani, din comuna Greci, care comercializa o cantitate de doua kilograme de ceapa, cu o lipsa la masuratoare de 500 de grame. Celor in cauza le-au fost intocmite dosare pentru savirsirea infractiunilor de inselaciune. Leonard Iacob, de 21 de ani, din Rimnicu Vilcea a fost identificat in timp ce transporta mai multe bunuri din plastic, in valoare de 11 milioane de lei, pentru care nu a putut prezenta acte de provenienta. Bunurile au fost confiscate si s-a luat masura sanctionarii contraventionale, in baza Legii 12/1990. Actiunea Politiei Drobeta Turnu Severin va continua si in aceasta saptamina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS