18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBiserica romano-catolica sarbatoreste Pastele

Biserica romano-catolica sarbatoreste Pastele

Sarbatoarea sarbatorilor, a tuturor crestinilor, fie ei catolici sau ortodocsi, o reprezinta ziua de Paste. Daca in limba ebraica, „paste“ („pesah“) insemna trecere (trecerea Marii Rosii, trecerea de la moarte la viata), pentru credinciosii de astazi, „paste“ inseamna trecerea de la pacat la har.

Aproximativ 1.600 de enoriasi ai Bisericii catolice „Toti Sfintii“ din Craiova celebreaza Sfintele Sarbatori de Paste in perioada 30 martie – 1 aprilie.

Urmarind un ceremonial asemanator cu cel ortodox, credinciosii catolici au ascultat cu evlavie simbata Liturghia, urmata de ceremonia luminarii pascale, Liturghia euharistica si inchinarea la Sfinta Taina. Dupa Liturghia din duminica Pastelui, sutele de credinciosi au primit din mina preotului Sfinta Impartasanie, asistati de corul care a intonat „Cristos a inviat din morti“. Astazi este ultima zi a Pastelui, in care cea mai fastuoasa ceremonie catolica din an dezvaluie adevarul credintei in Cristos – Invierea lui Iisus.

In timpul ceremoniilor pascale, la Biserica „Toti Sfintii“ a fost botezat Keniu Alexandru, in virsta de doi ani. Plecati de zece ani in Franta, parintii – Cucit Mario si Daniela – s-au intors in tara in urma cu citeva zile si au hotarit sa-si boteze fiul chiar in duminica Pastelui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS