13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTitlurile de proprietate - saminta de scandal la Prefectura Mehedinti

Titlurile de proprietate – saminta de scandal la Prefectura Mehedinti

Prefectul Dan Trancota i-a reprosat reprezentantului Directiei Agricole ca nu stie cite titluri au fost eliberate in martie

La Prefectura Mehedinti au avut loc luni discutii aprinse pe marginea eliberarii titlurilor de proprietate. La solicitarea prefectului Dan Trancota adresata lui Constantin Georgescu, de la Directia Generala pentru Agricultura (DGA) Mehedinti, de a da publicitatii numarul de titluri cu tricolor semnate in luna martie, acesta din urma s-a incurcat in cifre, situatie care l-a scos din sarite pe reprezentantul guvernului in teritoriu: „Am impresia ca dumneavoastra sinteti obisnuiti cu anii anteriori, cind stateati degeaba la Directia Agricola si dumneavoastra, si altii. Acum, cind v-am pus la treaba, nu mai stiti ce sa faceti. Raportati cifre aiurea, asa cum ati raportat ani intregi“. In fapt, discutia se purta pe marginea faptului ca prefectul Dan Trancota a semnat pe parcursul acestei luni aproximativ 2.000 de titluri de proprietate din cele 3.000 programate, in timp ce reprezentantul DGA prezenta cifra de aproximativ 1.100-1.300 de titluri.

Terenurile de la Agentia Domeniilor Statului au fost preluate in totalitate

Pentru Legea 18/1991, Directia Silvica Mehedinti a predat celor 64 de unitati administrativ-teritoriale o suprafata de 12.705 ha cu vegetatie forestiera. Pina in prezent au fost puse in posesie 11.345 ha, reprezentind o proportie de 90% din suprafata. „In ceea ce priveste aplicarea Legii 1/2000, pina la aceasta data a fost validata de catre comisia judeteana de aplicare a legii suprafata de 3.563 ha pentru persoane fizice, 425 ha pentru institutii de cult si invatamint si 168 ha pentru comune si orase. Am reusit sa impulsionam aceasta activitate pe plan local, astfel incit, pina la aceasta data, au fost pusi in posesie cetateni pe o suprafata de 158 ha. Speram ca pina la sfirsitul lunii iunie sa definitivam aceasta actiune“, a declarat Augustin Jiplea, director la Directia Silvica Mehedinti. De la Agentia Domeniilor Statului (ADS), judetul Mehedinti a preluat peste 37.000 ha teren, urmind ca alte 5.000 ha sa fie preluate in perioada imediat urmatoare. De altfel, judetul Mehedinti este primul la nivelul tarii care preia in totalitate terenurile de la ADS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS