20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGreva foamei in fata Judecatoriei Craiova

Greva foamei in fata Judecatoriei Craiova

• Craioveanul Colin Iancu Frumuseanu va intra din aceasta dimineata in greva foamei in fata Judecatoriei Craiova, protestind astfel impotriva unor „hotariri nedrepte“ ale justitiei • El sustine ca apartamentul in care locuieste cu sotia si cu fiul sau a fost acordat in mod gresit de instanta fostei sotii, desi aceasta nu a contribuit nici macar cu un leu la achizitionarea lui • Grav bolnav, barbatul prefera riscul de a-si pierde viata in urma acestei actiuni de protest decit sa fie dat afara din casa in care locuieste cu actuala sa familie

Colin Iancu Frumuseanu, de 59 de ani, din Craiova, s-a casatorit in anul 1972 cu Elena Dima. „Am stat impreuna doar citeva luni, apoi ne-am despartit pentru ca nu puteam convietui. Casatoria a fost o greseala groaznica. Mi-am dat seama prea tirziu ca ea sufera de anumite afectiuni psihice. Ca atare, am rupt relatia, iar ea a obtinut divortul in 1978“, a spus Frumuseanu. In 1975, inainte de pronuntarea divortului, Colin Frumuseanu a primit ca donatie din partea parintilor suma de 70.000 de lei – bani multi la acea vreme, obtinuti din vinzarea unei case in Drobeta Turnu Severin: „Toti banii i-am folosit pentru a cumpara un apartament in Craiova. Diferenta de pret de 61.000 de lei am achitat-o in 1991, banii fiind primiti tot printr-o donatie de la mama mea“.

Casatorie cu repetitie si ponoase

„Fiica mea, care ramasese cu fosta sotie, a suferit in 1979 un accident. Am vrut sa-mi fie data mie in ingrijire, dar Elena m-a santajat spunindu-mi ca, daca vreau copilul, sa o iau si pe ea. Asa am ajuns sa fac a doua oara aceeasi greseala, recasatorindu-ma cu fosta sotie. Nici de aceasta data n-a tinut relatia, in 1990 despartindu-ne in fapt, divortul pronuntindu-se in 1993“, a spus Colin Iancu Frumuseanu. Din 1994 a inceput procesul de partaj, care a avut un final neasteptat. „M-am trezit dat in judecata, cerindu-mi-se nici mai mult, nici mai putin decit jumatate din contravaloarea apartamentului cumparat cu banii parintilor mei. Initial am crezut ca este o gluma proasta, atit de aberanta era pretentia fostei sotii. Au urmat opt ani de calvar, orice urma de justitie si dreptate fiind inlocuite cu ilegalitati si faradelegi ale instantelor: disparitia repetata a documentelor din dosar, rastalmacirea in mod hilar a actelor de donatie, ignorarea tuturor dovezilor aduse de mine, toate au facut posibil ca eu sa pierd procesul la toate instantele. In prezent sint in situatia de a fi dat afara din casa unde locuiesc cu actuala sotie si cu baiatul nostru de 14 ani, «gratie» somatiei de executare primite“, a precizat Frumuseanu.

Greva foamei – solutia extrema

Fostul pirotehnist Colin Iancu Frumuseanu a dezamorsat multe bombe in intreaga sa activitate. Singura „bomba“ pe care n-a reusit s-o dezamorseze este insa „justitia nedreapta“: „Am incunostiintat conducerea Judecatoriei Craiova de faptul ca voi intra in greva foamei in fata acestei institutii, solicitind asistenta medicala de specialitate, avind in vedere gravele afectiuni de care sufar. Sint pe deplin constient de pericolul pe care il reprezinta acest protest, insa prefer sa-mi dau viata pentru familia mea si pentru dreptate decit sa mor aruncat in strada din locuinta facuta cu banii parintilor mei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS