13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGripa face ravagii in Dolj

Gripa face ravagii in Dolj

Intrarea in carantina a Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes“ Craiova este iminenta din cauza cresterii vertiginoase a numarului cazurilor de gripa

Cazurile de gripa, pneumoniile si infectiile acute ale cailor respiratorii superioare s-au inmultit simtitor in ultima saptamina, mai ales in cursul week-end-ului ce a trecut. Astfel, intre 4-10 martie au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes“ Craiova 28 de bolnavi cu infectii acute ale cailor respiratorii superioare, 27 cu pneumonii si trei cu gripa. Situatia s-a modificat – si nu in bine – in cursul saptaminii trecute, cind s-au inregistrat 44 de infectii acute respiratorii, 40 de pneumonii si 11 cazuri de gripa, crescind vertiginos numarul de copii bolnavi. „Pina in prezent am inregistrat 14 cazuri de gripa declarate clinic in doar zece zile, ceea ce este foarte mult. Am recoltat probe pentru analize de la fiecare bolnav si le-am trimis Institutului «Cantacuzino» din Bucuresti, urmind ca rezultatele sa le primim in citeva zile. Situatia n-ar fi atit de grava, fiind vorba de cazuri razlete, nu din aceeasi colectivitate. Am intrat insa in alerta din cauza cresterii numarului de bolnavi si ne consultam cu reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Dolj in vederea instituirii carantinei in spitalul nostru“, a precizat dr. Georgiana Grecu, medic specialist epidemiolog in cadrul Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes“ Craiova.

Vremea capricioasa impiedica raspindirea bolii

Cadrele medicale recomanda ca orice persoana sa se prezinte la medic imediat ce apar primele simptome de boala. Pot fi evitate astfel formele grave de infectii ale cailor respiratorii, care necesita un tratament complicat si de durata. In asemenea situatii, nu trebuie frecventate locurile aglomerate, colectivitatile, unde virusul se poate transmite si altor persoane. De asemenea, este necesar un regim alimentar usor, bogat in ceaiuri si fructe, pentru a creste aportul vitaminei C in organism. „Putem spune ca vremea capricioasa din ultimele zile a tinut cu noi, variatiile mari de temperatura intre zi si noapte distrugind virusul. Daca se va incalzi in urmatoarea perioada, situatia va fi insa alta“, a declarat dr. Georgiana Grecu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS