31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomTelecom modifica tarifele convorbirilor catre retelele de telefonie mobila

RomTelecom modifica tarifele convorbirilor catre retelele de telefonie mobila

Taxarea convorbirilor efectuate din reteaua RomTelecom catre serviciile de telefonie mobila se va face, incepind cu 16 martie, in functie de durata apelului, informeaza un comunicat al societatii remis ieri.

Potrivit comunicatului, pentru o convorbire mai mica sau egala cu 60 de secunde, durata acesteia se va rotunji la un minut, iar taxarea aplicata va fi de 17 centi (fara TVA), indiferent de momentul zilei cind se efectueaza convorbirea, conform tarifului de interconectare intre retelele de telefonie fixa si mobile stabilit de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Incepind cu al doilea minut de convorbire, fiecare transa de 5,5 secunde se va taxa cu 1,56 centi (fara TVA). Facturarea se va face in lei la cursul oficial de schimb mediu leu/dolar din luna precedenta celei de emitere a facturii, curs care va fi inscris explicit pe factura. Vechiul tarif pentru apelurile din reteaua RomTelecom catre serviciile de telefonie mobila, intrat in vigoare la data de 1 iulie 2001, era de 5.867,4 lei pe minut (fara TVA). Factura telefonica va evidentia distinct, incepind cu data de 1 aprilie, diversele categorii de apeluri telefonice realizate, care vor fi grupate pe convorbiri locale, interurbane, internationale, servicii suplimentare, catre retele de telefonie celulara, catre furnizorii de Internet, catre furnizorii de Servicii cu Valoare Adaugata.

Aceste modificari de procedura vor fi aplicate acolo unde posibilitatile tehnice o permit si vor fi treptat generalizate pentru intreaga retea a RomTelecom, mentioneaza comunicatul operatorului national de telefonie fixa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS