17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumarul grevistilor de la RULMENTI creste cu fiecare zi

Numarul grevistilor de la RULMENTI creste cu fiecare zi

Dupa zece zile de proteste pe platoul din fata sediului Prefecturii Olt, numarul salariatilor de la SC RULMENTI SA aflati in greva foamei a ajuns la 106. Patru persoane au fost nevoite sa renunte la aceasta forma de protest din cauza starii precare a sanatatii in care ajunsesera. Medicii de la Spitalul Judetean din Slatina, care le recolteaza zilnic probe de singe, spun ca este o minune cum unii dintre protestatari mai pot rezista in picioare, glicemia lor fiind chiar de 25 sau 31 mg/dl.

Ieri se zvonea ca Serviciul Judetean de Ambulanta (SJA) Olt si-ar fi retras definitiv autosanitara care ii supraveghea, la ordinul directorului institutiei, dr. Adrian Popa. Acest lucru i-a iritat pe sindicalisti, care nu stiau ce sa mai creada. Popa a declarat insa ca ambulanta a fost retrasa deoarece a fost nevoie de o interventie de urgenta in municipiu, aceasta revenind in jurul orei 11.00. Directorul SJA Olt a afirmat totodata ca nimeni nu obliga institutia pe care o coordoneaza sa acorde ajutor medical protestatarilor: „Ar trebui sa se inteleaga ideea ca Salvarea este un serviciu de urgenta, care nu face asistenta sociala la greve.“ Cu toate acestea, medicii i-au supravegheat si ieri pe cei aproximativ 130 de salariati care se adunasera in fata prefecturii.

Situatia ramine neclara la RULMENTI. Liderul sindicalistilor de la societatea slatineana, Nicolae Calin, a spus ca, in urma unei vizite efectuate marti la APAPS Bucuresti, s-au primit promisiuni de ajutor de la directorul pe probleme de privatizare, Popa Stan. „Ni s-a explicat ca in aceste zile se va incerca gasirea unei banci care sa ne acorde un credit de cinci miliarde de lei. Cu acesti bani se vor plati salariile pe ianuarie si se va putea relua procesul de productie in fabrica“, a mai declarat Calin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS