13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn craiovean sufera de o boala rara: frica de femei frumoase

Un craiovean sufera de o boala rara: frica de femei frumoase

Sa fii tinar, frumos, destept si cu bani. Este visul oricarui barbat, fie el cu picioarele pe pamint sau cu capul in nori, desi atributele de mai sus apartin mai degraba unui personaj de telenovela decit unui barbat din realitate. La 34 de ani, Tudor B. este unul dintre alesii sortii, pe care mama natura l-a inzestrat cu o infatisare de star hollywoodian, destinul l-a ajutat sa ajunga in preajma celor sus-pusi, iar norocul i-a pus in brate bani si femei cel putin frumoase. Cine ar vrea mai mult decit atit ar fi cu siguranta calificat drept un ingrat, un permanent nemultumit, chiar un om bolnav. Tudor B. este bolnav, cel putin asa sustine el. Boala lui este… frica de femei frumoase.

Genul de barbat dupa care femeile se uita cu jind, iar barbatii cu invidie. Asta s-ar putea spune despre Tudor B. Inalt, bine facut, cu ochi albastri, patrunzatori, omul are darul de a se face placut doar cu o vorba si cu un zimbet. Inzestrat cu o minte brici, Tudor a reusit sa realizeze in viata cam tot ce si-a propus: o cariera stralucita, o groaza de bani si un succes nemaipomenit la femei. Cind la nici 30 de ani esti directorul unei firme multinationale, este oarecum firesc sa fii vinat de femei: de la colegele de serviciu si prietenele acestora, pina la fotomodele si sotii sau fiice de demnitari. Serialul aventurilor care parea fara sfirsit a fost insa intrerupt in urma cu patru ani, cind Tudor a intilnit-o pe cea care avea sa-i intoarca viata pe dos.

Nu este niciodata prea tirziu sa te nenorocesti

Se zice ca la 30 de ani un barbat stie ce vrea de la viata si cade mai greu prada emotiilor si pasiunii. In cazul lui Tudor B., regula nu se confirma. Pe Sorina a intilnit-o la o petrecere a protipendadei craiovene, unde femeile frumoase faceau parte din decor. „Frumoasa, culta, spontana, ea reusea sa capteze privirile barbatilor tocmai prin discretia sa. Avea o anumita distinctie si retinere in gesturi, care tinea de educatia celei care stie ca nu e nevoie sa rizi ca o toanta sau sa vorbesti tare ca sa atragi atentia“, povesteste Tudor. A abordat-o direct, i-a cerut sa iasa impreuna, iar Sorina a acceptat. Dupa citeva saptamini de tatonare, barbatul si-a dat seama ca pentru prima data in viata este indragostit pina peste cap. Povestea de dragoste care a insemnat pentru Tudor doi ani de fidelitate, lucru nemaiintilnit pina atunci la el, s-a sfirsit insa prost: Sorina a fost ceruta in casatorie de un australian bogat, nu foarte batrin si destul de aratos. Cum banii sint un afrodisiac puternic, tinara a acceptat si dusa a fost, regretindu-l prea putin pe Tudor, care de atunci nu mai suporta in preajma lui femeile frumoase, care, intr-un fel sau altul, ii amintesc de Sorina.

„Femeile frumoase ma fac sa innebunesc de frica“

Tudor pur si simplu se teme de femeile care arata bine. In preajma lor devine extrem de irascibil si de agitat si simte ca isi pierde mintile. Uneori, are nevoie de o mare stapinire de sine ca sa nu le loveasca sau sa o ia la fuga. A ajuns la nenumarati psihologi, care n-au stiut ce sa-i spuna, pina cind, intr-o zi, un psihoterapeut din Bucuresti i-a pus diagnosticul: calygenofobie, care s-ar traduce prin teama de femei frumoase. „De doi ani, cu toate terapiile psihologilor, n-am reusit sa ma apropii in vreun fel de nici o femeie. Cele care arata bine ma fac sa innebunesc de frica, iar pe celelalte, mai putin frumoase, imi este imposibil sa le plac. La urma-urmei, cind te-ai obisnuit cu un anumit standard e greu sa renunti la el“, spune Tudor, cel care are ghinionul sa sufere de o fobie mai putin obisnuita pentru psihologii din orice parte a lumii.

Psihologul craiovean, Liliana Tarba, crede ca in cazul lui Tudor B. este vorba mai degraba de un narcisism ranit decit de frica de femei frumoase: „Pina la un moment dat, fiind permanent victorioasa, persoana respectiva a simtit gustul amar al infringerii si nu a stiut sa piarda, pentru ca, in cazul lui, avem de-a face cu cineva obisnuit sa primeasca si deloc sa ofere. Boala lui poate reprezenta si un mod de a se pastra interesant in propriii lui ochi“. Cu alte cuvinte, singurele sperante de a se vindeca ale lui Tudor sint, pina la urma, tot psihoterapia si mai ales dorinta sa de a scapa de aceasta fobie: teama de femei frumoase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS