16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalariatii de la RULMENTI Slatina nu au mai ramas nici cu speranta

Salariatii de la RULMENTI Slatina nu au mai ramas nici cu speranta

Dupa ce liderul Sindicatului Liber de la SC RULMENTI SA Slatina, Nicolae Calin, i-a inminat marti presedintelui Romaniei, Ion Iliescu, aflat intr-o scurta vizita in municipiu, un memoriu referitor la situatia grava a salariatilor intreprinderii, joi a venit rindul reprezentantilor conducerii societatii sa elaboreze un memoriu propriu. Documentul, continind sapte pagini cu datele economico-financiare ale societatii, precum si alte numeroase aspecte legate de impasul in care RULMENTI a ajuns (inclusiv citeva metode de rezolvare a situatiei), i-a fost inaintat joi dimineata prefectului judetului Olt, Marin Diaconescu. Delegatia prezenta la discutia cu prefectul a fost compusa din directorul comercial al societatii, ing. Traian Stanciu, liderul de sindicat Nicolae Calin si citiva angajati ai intreprinderii.

Directorul Rotaru a intrat in… concediu medical

Traian Stanciu, care a preluat de joi conducerea RULMENTI ca urmare a plecarii in concediu medical (?) a directorului general, Gheorghe Rotaru, a declarat ca memoriul prezentat prefectului este „ultima sansa a societatii de a iesi din prapastia in care se afla din 1997, de cind a inceput declinul“. Punctele de baza ale memoriului s-au referit la solicitarea unui sprijin financiar de urgenta de la bugetul statului, in valoare de zece miliarde, „suma care ne-ar permite reluarea ciclului de productie si achitarea salariilor oamenilor pe luna ianuarie a acestui an“, a afirmat directorul interimar Stanciu. Reesalonarea datoriei fata de ELECTRICA, de 3,4 miliarde de lei, a reprezentat un alt punct important din memoriu. Prefectul a promis delegatiei de la SC RULMENTI SA ca se va lua legatura cu sucursala ELECTRICA din Craiova in scopul de a se incerc a reesalonarea debitului intreprinderii.

„Aproape ca nu mai avem nici o speranta!“

In curtea societatii, citeva zeci de salariati asteptau joi producerea unei minuni. Adunati in grupuri, acestia discutau si despre viitorul lor. Majoritatea pareau plictisiti si nu mai nutreau nici o speranta de redresare a societatii. „Daca nici Iliescu nu ne ajuta, atunci sintem ca si morti!“, spunea unul dintre muncitori, fiind aprobat de cei din jur. In prezent, in fabrica slatineana au mai ramas aproximativ 650 de oameni. In scopul de a incerca salvarea societatea, APAPS a anuntat de curind acordarea unor facilitati pentru atragerea de investitori. Intre acestea se numara reducerea taxei de acces la dosarul de prezentare a societatii, a pretului de vinzare a dosarului societatii – care a scazut de la 174 de milioane de lei, la zece milioane de lei, iar garantia de participare la licitatie a scazut de la sapte miliarde de lei la 2,4 miliarde de lei. Pentru ca potentialii investitori sa aiba timp de gindire, termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea SC RULMENTI Slatina a fost prelungit pina la 31 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS