17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn fost ofiter de politie sustine ca a fost agresat de controlorii RAT Craiova

Un fost ofiter de politie sustine ca a fost agresat de controlorii RAT Craiova

• Un fost locotenent-colonel de politie sustine ca a fost agresat de controlorii RAT Craiova in timp ce astepta autobuzul in statie • Angajatii RAT i-au reprosat lui Vasile Tatian ca ar fi primit un bilet compostat de la un alt calator • Cetateanul afirma ca ii va actiona in judecata pe agresori • Controlorii au afirmat ca nici nu l-au atins, ei fiind de fapt cei jigniti

Craioveanul Vasile Tatian, fost locotenent-colonel in Ministerul de Interne, afirma ca a fost protagonistul unei intimplari mai putin obisnuite. Simbata, 23 februarie, se afla in statia Oltet, asteptind autobuzul spre Spitalul Clinic nr.1 Craiova. „Cind a venit autobuzul, nici n-am apucat sa ma apropii de scara ca asupra mea s-au napustit trei controlori care, imbrincindu-ma, m-au impins catre toneta de bilete. Mi-au reprosat ca as fi primit un bilet compostat de la un calator care coborise si mi-au cerut biletul. Le-am aratat ca in mina stinga tineam geanta, iar in dreapta biletul necompostat pe care doar il cumparasem. Nu m-au crezut si m-au impins in interiorul tonetei, unde m-au lovit la ochiul sting, strigindu-mi tot ce le venea la gura: ca sint un infractor si ar trebui sa-mi fie rusine de parul meu alb, ca putem sa ne intelegem, ca ei au salariu de numai 1,3 milioane de lei pe luna si cite si mai cite“, a relatat Vasile Tatian.

„Ii voi da in judecata“

La solicitarea „calatorului fraudulos“, cei trei controlori l-au condus la Sectia 4 Politie. In prezenta oamenilor legii, Vasile Tatian s-a legitimat si i-a rugat si pe angajatii Regiei Autonome de Transport sa faca la fel. Asa a aflat ca avea de-a face cu Dumitru Ghita (ecuson 041), Mariana Radulescu (063) si Eugenia Mititelu (047) – „cea care m-a lovit“. Eliberat de politisti pe motiv ca nu ar exista probe impotriva sa, cetateanul a mers luni la Institutul de Medicina Legala Craiova. Legistul a constatat ca avea o echimoza la pleoapa stinga si o hemoragie subconjunctivala la nivelul aceluiasi ochi, mentionind ca necesita sapte-opt zile de ingrijiri medicale. „Eu sint diabetic dependent de insulina, iar in urma pataniei am intrat in precoma hipoglicemica, putind suferi si alte complicatii. De aceea nu ma las si ii voi da in judecata. Este inadmisibil ca niste controlori pe mijloacele de transport in comun sa se comporte astfel cu un calator, fie el fraudulos sau nu“, a declarat Vasile Tatian.

Presupusa agresoare – o femeie de 1,50 m inaltime

Controlorii RAT sustin ca nici macar nu l-au atins pe Vasile Tatian „Din usa autobuzului l-am observat cum cerea insistent un bilet compostat de la ceilalti calatori care coborau. Atunci l-am abordat, dar el m-a imbrincit si a dat sa fuga. Colegii mei l-au condus in toneta de bilete, unde nu mai contenea cu jignirile. A strigat ca eu si colega mea sintem niste haimanale si niste nesimtite care n-au ce face pe acasa, ba chiar a amenintat ca o sa aranjeze sa fim date afara“, a mentionat Mariana Radulescu. Cit despre presupusa agresoare – Eugenia Mititelu – o femeie de 1,50 m si vreo 45 kg, aceasta declara ca nici macar nu l-a atins pe Vasile Tatian.: „Am eu aerul ca l-as fi agresat?“ „Daca l-ar fi lovit, de ce nu a spus nimic despre asta la politie, ca doar a avut ocazia?“, intreaba Nicolae Andronache, sef compartiment comercial in cadrul RAT Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS