7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicii si asistentele de la Policlinica Drobeta Turnu Severin au declansat o greva spontana

Medicii si asistentele de la Policlinica Drobeta Turnu Severin au declansat o greva spontana

Medicii si asistentele de la Policlinica din Drobeta Turnu Severin au intrat ieri-dimineata in greva spontana, intre orele 8.00 si 10.00, nemultumiti ca nu si-au primit salariile pe luna ianuarie. „Marti a fost zi de salariu in Spitalul Judetean si in policlinica, iar salariatii au primit avansul pe luna februarie, dar nu si-au luat lichidarea pe luna ianuarie. Avansurile sint foarte mici, datoriile sint foarte mari si oamenii nu mai pot suporta. Ni s-a promis ca policlinica va intra pe fagasul normal, dar nu s-a facut nimic. Aceasta situatie este la nivel national, dar in alte judete conducerile Caselor Judetene de Asigurari iau masura finantarii dupa vechea formula, dupa care conturile pot fi reglate“, a declarat Stela Bulica, lidera sindicatului SANITAS Mehedinti.

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Mehedinti a incheiat contracte cu laboratoare private

Reprezentantii medicilor si asistentilor din Policlinica Drobeta Turnu Severin au purtat discutii cu directorul Spitalului Judetean, dr. Radu Iman, care a considerat indreptatit protestul salariatilor si a spus ca situatia va fi rezolvata in citeva zile: „S-a intirziat semnarea contractului cu Casa de Asigurari si astfel nu s-au putut plati salariile. Banii au fost virati in cont, astfel ca medicii isi vor putea ridica sumele restante“. Ieri, activitatea a fost paralizata in policlinica, fiind asigurate doar urgentele de la policlinica pentru copii. Potrivit liderei Sindicatului SANITAS Mehedinti, Stela Buliga, in luna ianuarie au aparut primele disfunctionalitati: „Printr-o licitare a serviciilor de laborator din policlinica – institutie care trebuie sa deserveasca asiguratii din intregul judet, au fost favorizate laboratoarele private. S-au incheiat contracte mult sub pret, astfel ca policlinicii i s-au dat cu aproximativ 200 de milioane de lei mai putin. Acesti bani nu se regasesc niciunde. La licitatia desfasurata legal, Casa de Asigurari a prezentat niste tarife mai mari decit cabinetele private, desi tarifele in sistemul de stat sint stabilite de Ministerul Sanatatii. In acest fel, contractele s-au incheiat cu cabinete private. Ministerul tace, iar in timp ce oamenii din policlinica nu-si iau banii, in Trezoreria Casei pentru Asigurari de Sanatate sint blocate 81 de miliarde de lei, pentru ca nu exista legislatie in vigoare care sa permita cheltuirea acestor bani“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS