15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateECONOMAT-ul din Slatina va baga peste 100.000 de lei in plus in buzunarul pensionarilor

ECONOMAT-ul din Slatina va baga peste 100.000 de lei in plus in buzunarul pensionarilor

Primarul municipiului Slatina, Gheorghe Paunescu, a spus ca in curind se va deschide pentru pensionarii cu venituri mici ai municipiului un magazin tip ECONOMAT, dupa modelul celor deja existente in alte orase. Acesta va fi amplasat in centrul orasului, pe b-dul A. I. Cuza, in locul fostului complex Cuptorul de aur. Pensionarii vor putea procura de aici alimente de baza, precum zahar, ulei, orez si faina.

Georgeta Tinta, pensionara din Potcoava-Olt, spune ca a aflat despre aceste magazine de la o ruda din Drobeta Turnu Severin: „La ei s-a deschis de mult timp un magazin pentru pensionari. Am aflat acum, cind m-am dus la primarie cu o problema, ca vom avea si noi, oltenii, economatul nostru.

Gheorghe Paunescu a mai spus ca Biroul corp control comercial al primariei a efectuat in ultimele saptamini o actiune de sondare a pietelor de gross pentru identificarea potentialilor furnizori de produse alimentare, iar in paralel au fost monitorizate preturile de vinzare a produselor in magazine, buticuri, piete si bazare. S-a constatat ca prin aplicarea sistemului ECONOMAT in municipiul Slatina, un pensionar ar putea face o economie lunara de 100.000 pina la 120.000 de lei la procurarea alimentelor de baza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS