13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn stilp rapus de vreme - motivul practicarii mersului piticului in curtea familiei Stan

Un stilp rapus de vreme – motivul practicarii mersului piticului in curtea familiei Stan

Ilie Stan locuieste in cartierul craiovean Catargiu si din luna august anul trecut nu mai e chip sa se simta in largul lui in propria curte. Necazul i se trage de la un stilp, mai precis de la lipsa unui stilp pe care se gaseau cablurile electrice si telefonice. Vara trecuta, aflat intr-o stare avansata de putrefactie, stilpul cu pricina a cazut. Echipa venita la fata locului a gasit solutia cea mai simpla, folosind stilpul din imediata vecinatate si alimentind astfel cu energie electrica locuinta domnului Stan. Interventia celor de la ELECTRICA a fost insotita de promisiunea ca improvizatia este pentru o scurta durata de timp si, in curind, se vor intoarce pentru a fixa un alt stilp. Dar cum se spune ca promisiunile sint facute pentru a fi incalcate (si se pare ca persoanele de la ELECTRICA chiar au luat de buna zicala), vremea a trecut si dupa luni de zile de la incident, Ilie Stan si toti cei din familie, care locuiesc impreuna cu el, trebuie sa fie foarte precauti cind traverseaza curtea pentru a nu se lovi de firele electrice care atirna la joasa inaltime.

„Aceste cabluri reprezinta un pericol real pentru familia mea“

„Conductoarele electrice trec deasupra capului meu, la numai 2- 2,5 metri de sol, pe deasupra garajului si a bucatariei, iar pe alocuri izolatia este rupta. Aceste cabluri reprezinta un pericol real pentru familia mea“, a spus barbatul, ingrijorat. Pentru a ridica aceste cabluri cit mai sus si a evita astfel un accident, Ilie Stan a folosit un drug de fier, izolat la capat cu o plasa de plastic, pe care a sprijinit cablurile electrice, care continua insa sa fie la inaltime foarte joasa. „Nu mai stiu ce sa fac! I-am chemat de mai multe ori pe cei de la ELECTRICA, ROMTELECOM si TERRA SAT, pentru ca erau cablurile lor legate de acel stilp. Au venit niste muncitori, s-au uitat si au zis ca pe ei nu ii intereseaza. Nu stiu ce o sa fac cind o sa tai via, ca sint insirate prin toata bolta cablurile astea. Si nu inteleg de ce nu vin o data sa puna stilpul ala, ca doar au promis!“.

Directorul ELECTRICA, Ion Sandulescu, a spus ca nu stia despre situatia familiei Stan, dar va trimite o echipa pentru a rezolva situatia: „…Si in viitorul apropiat, nu la anul!“, a precizat directorul societatii, adaugindu-si promisiunea celei facute de angajatii lui cu multe luni in urma. Familia Stan spera ca nu va avea acelasi final ca prima.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS