15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Am strigat dupa mama pe strada si nu a vrut sa imi raspunda“

„Am strigat dupa mama pe strada si nu a vrut sa imi raspunda“

Corina Rimbu, de opt ani, din Tirgu Jiu, nu a simtit niciodata afectiunea mamei. Ea a fost crescuta inca din fasa de bunicii sai, care reprezinta adevarata ei familie. Corina locuieste impreuna cu acestia intr-o casa nationalizata din strada Tudor Vladimirescu, iar mama ei locuieste intr-o casa situata la aproximativ 50 de metri de locuinta familiei Rimbu, dar nu si-a vazut fetita de peste trei ani.

In urma cu patru ani, parintii micutei Corina au divortat. Fata a ramas astfel in grija tatalui sau, iar mama sa nu a solicitat instantei nici macar dreptul de a-si vizita copilul. Cu toate acestea, bunicii i-au acordat acest drept. Numai ca mama Corinei nu s-a aratat prea interesata, lasind la voia intimplarii intilnirile cu fiica sa. Mai mult, desi aceasta era obligata sa plateasca o pensie alimentara, conform hotaririi judecatoresti, nu a facut-o niciodata. O alta problema a celor doi pensionari este ca fiul lor s-a dovedit a fi mai atasat de sticla cu bautura decit de fiica sa. Din spusele Ioanei Rimbu, tatal Corinei lucreaza pe unde se nimereste, iar banii pe care ii primeste de la patroni ii cheltuieste pe alcool. Datoriile familiei pentru chirie se ridica la peste patru milioane de lei, pentru gaze au de platit 1,1 milioane de lei, iar curentul a ramas neachitat de trei luni. Desi familia Rimbu a solicitat Primariei Tirgu Jiu un ajutor banesc, nu l-a putut obtine. Pe de alta parte, exista riscul sa-si piarda si cele doua camere in care locuiesc de peste 40 de ani. Casa nationalizata din strada Tudor Vladimirescu a fost recistigata de fostul proprietar, care ii va da in judecata pentru neplata chiriei.

„Nu vreau s-o vad. M-a abandonat“

Despre mama sa, Corina nu spune prea multe. Dezamagirea fetitei este ca, atunci cind se intilneste cu ea intimplator, aceasta ii intoarce spatele: „Nu mai vreau s-o vad pentru ca m-a abandonat. Cind am strigat dupa mami pe strada, s-a facut ca nu aude si mi-a intors spatele“. Ioana Rimbu, bunica paterna a Corinei, a declarat ca are grija de fetita de cind aceasta avea sase zile: „Corinei ii va fi greu dupa ce nu vom mai fi noi. Pentru a ne face viata un iad, fosta mea nora ar fi in stare sa incerce sa ne-o ia. In urma cu patru ani, instanta nu i-a dat-o pentru ca mai avea un baiat din alta casatorie. De fapt, a mai fost casatorita de patru ori. Locuieste la citeva case mai incolo, dar de trei ani nu a mai venit sa-si vada copilul. Baiatul ei are 17 ani si am auzit ca a apucat cai rele… “.

Aurel Rimbu, de 68 de ani, a spus ca impreuna cu sotia sa vor lucra in folosul comunitatii daca li se va oferi aceasta sansa. Nici Corina si nici bunicii ei nu concep sa traiasca separat. Tocmai pentru a evita ca fetita sa ajunga in grija mamei sale, Ioana si Aurel Rimbu au de gind sa o adopte pe Corina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS