14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMulte regii locale se dezvolta fara nici un fel de control

Multe regii locale se dezvolta fara nici un fel de control

Premierul Adrian Nastase a declarat ieri la videoconferinta cu prefectii, ca executivul va analiza situatia regiilor de la nivel local intrucit multe dintre acestea „se dezvolta fara nici un fel de control“. „Vom analiza situatia acestor regii pentru ca discutam foarte mult despre regiile Ministerelor Industriilor sau Transporturilor, insa cele de la nivel local se dezvolta fara control, sub aspectul salariilor sau al structurilor“, a adaugat Nastase. El a spus ca „va trebui vazut care este situatia lor pentru ca facturile la energie sau preturile la anumite produse sint influentate si de felul in care functioneaza unele structuri de la nivel local“.

Premierul sustine ca reforma administratiei publice locale trebuie accelerata prin abordarea problemelor specifice fiecarei zone. „Sintem hotariti sa ne ocupam mai mult de problemele prefecturilor si ale consiliilor judetene si locale, ale regiilor, departamentelor si directiilor din ministere“, a precizat Nastase. Primul ministru a afirmat ca se va infiinta Corpul inaltilor functionari publici, iar la nivelul judetelor trebuie organizate saptaminal conferinte de presa. Adrian Nastase a anuntat ca in ultima perioada au fost schimbati sapte prefecti si doi subprefecti „care nu au raspuns mandatului de incredere care li s-a acordat“.

Premierul a spus ca in ultima sedinta de guvern l-a eliberat din functie pe prefectul de Ilfov si a numit prefecti pentru judetele: Arad (Vasile Ioan Danut Ungureanu), Bihor (Florian Serac), Bistrita Nasaud (Viorel Pupeza), Braila (Mihai Manea) si Ilfov (Teodor Filipescu). Premierul a mai spus ca activitatea de evaluare va continua atit pentru prefecti, cit si pentru subprefecti, secretari de stat sau sefi de servicii publice descentralizate. „Consider ca trebuie sa creasca rolul controlului public asupra primarilor, viceprimarilor si consilierilor locali“, a conchis Nastase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS