23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova, un oras de... visul conducatorilor

Craiova, un oras de… visul conducatorilor

„Ce-ti doresc eu tie,/ Dulcea mea… Banie?“ In nici un caz „brate nervoase“ si „arme cu tarie“ (in acest context, expresiile de mai sus te duc cu gindul la cresterea infractionalitatii), ci strazi curate, restaurante sic, magazine luxoase cu preturi scazute si multe altele. Am incercat sa aflam ce si-ar dori mai marii Craiovei sa aiba orasul, un lucru pe care l-au vazut in alte localitati ale tarii sau prin „cele strainataturi“ pe unde au fost nevoiti sa colinde (deh, obligatiile de serviciu!), care le-a placut la nebunie si care cred ei ca s-ar potrivi urbei pe care o conduc. In acest fel am aflat ca primarul Vasile Bulucea e tare preocupat de conditia fizica a craioveanului si ca ar dori sa-i transforme pe locuitorii orasului in sportivi adevarati. Cum altfel ar putea fi explicat visul primarului Bulucea de a avea cit mai multe terenuri de sport in Banie. Asa a vazut dumnealui in Timisoara: oameni fericiti care in timpul liber zburdau pe terenurile respective (multe la numar), alergind si respirind sanatate.

Vasile Bulucea a marturisit ca dragostea de sport o are din tinerete si ca la viata sa a practicat baschet, handbal, inot si… box. In ultimii ani a ales tenisul de cimp si, de doua ori pe saptamina, edilul sef al orasului ia racheta in mina si joaca tenis cu mai tinerii sai colegi. Pe viceprimarul Aurel Solomon il supara teribil circulatia din oras: strazi inguste si trafic aglomerat. In aceste conditii, crede viceprimarul, niste pasaje subterane si aeriene ar contribui considerabil la aerisirea traficului rutier craiovean. Pe viceprimarul Mihai Dragu, un parc de distractii cum scrie la carte l-ar bucura tare mult. A vazut vicele la Arad o minunatie de parc: cu cel mai mare strand in aer liber din Europa, cu un gazon care le facea de rusine pe cele englezesti, cu o multime de restaurante, baruri si o discoteca la standarde occidentale. De ce sa nu avem si noi asa ceva in Craiova?, se intreaba vicele.

Ce si-ar dori sefii de la judet

Pentru Cornel Mondea, prefectul judetului Dolj, distributia nonstop a apei calde si a celei reci intr-un oras constituie semnul minimului confort, al civilizatiei. De aceea, prefectul Mondea si-ar dori ca fiecare locuitor al orasului sa poata face un dus cald, rece sau scotian la orice ora din zi si din noapte. Nici modul in care este structurat orasul nu-l satisface pe prefect.

I-ar placea ca toate societatile sa fie amplasate la marginea Craiovei, asa cum se intimpla in Occident.

Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Voiculescu, a vazut intr-un parc de joaca din Slovenia un minipatinoar pentru copii. Voiculescu crede ca amenajarea unui asemenea patinoar in Craiova n-ar costa prea mult si ar fi binevenita. Petre Petrescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj, si-ar dori un parc de distractii pentru tineri, insa fara restaurante, discoteci si baruri, dar cu multe terenuri de sport. La rindul sau, ca fost sportiv de performanta, secretarul Consiliului Judetean, Gheorghe Barbarasa, viseaza la o sala a sporturilor mai ceva ca in Vest care sa cuprinda si un bazin de inot, eventual de dimensiuni olimpice.

De asemenea, toti cei chestionati s-au grabit sa spuna ca un oras curat, cu un asfalt de calitate si cit mai multe zone verzi

i-ar face sa se simta mai bine. Cit de realizabile sint dorintele celor care ne conduc? E preferabil sa nu asteptam un raspuns la aceasta intrebare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS