17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinema, cine... muzica

Cinema, cine… muzica

Filmul „Collateral Damage“ nu-i pe gustul columbienilor americani

Filmul „Collateral Damage“ lansat in Statele Unite a provocat indignarea comunitatii columbiene din tara, socata de reprezentarea negativa si stereotipa a Columbiei. Filmul, care il are cap de afis pe Arnold Schwarzenegger si este turnat inainte de atentatele din 11 septembrie, reda povestea unui pompier care isi pierde sotia si fiul cel mic intr-un atentat la Los Angeles organizat de un grup terorist columbian. Frustrat de incetineala anchetei, pompierul pleaca in Columbia pentru a-l gasi pe cel care organizase atentatul. Violenta filmului „va accentua violenta“ in Columbia, a afirmat presedintele Asociatiei Profesorilor si Studentilor Columbieni din Strainatate, Diego Aguilera. „Filmul este apologia unui barbat care decide sa-si faca dreptate de unul singur“, a adaugat el, semnalind ca rolul lui Schwarzenegger aminteste de actiunea gherilelor si paramilitarilor columbieni si „de justitiarii care si-au uitat originile si s-au transformat in teroristi“. Aguilera a precizat ca va cere ca o parte din profiturile filmului sa fie donate victimelor violentei din Columbia. Comunitatea columbiana din New York a decis, de altfel, sa manifesteze in fata cinematografelor unde va rula filmul, estimind ca aceasta productie „intareste stereotipurile care descriu Columbia ca pe o tara de traficanti si gherile“, fiind astfel „o insulta“. Premiera filmului a fost initial prevazuta pentru luna octombrie, dar studiourile Warner Bros au decis aminarea datei din cauza tragediei din 11 septembrie.

Britney Spears isi face debutul actoricesc pe Internet

Premiera mondiala a filmului de debut al solistei Britney Spears, intitulat „Crossroads“, va fi transmisa in direct pe Internet. Transmisia care va avea loc pe 12 februarie va include secvente din culise si clipuri din film. La premiera care va avea loc la Los Angeles vor fi prezenti atit Britney, cit si Justin Timberlake, logodnicul cintaretei.

Kym Marsh a …divortat de Hear’Say

Kym Marsh a dezmintit zvonurile potrivit carora ar fi parasit formatia Hear’Say din cauza unui conflict cu Myleene Klass. Artista a mentionat ca nu regreta momentele petrecute alaturi de colegii sai de trupa, iar faptul ca a parasit grupul a reprezentat cea mai dificila decizie pe care a trebuit sa o ia in viata sa.

Faithless si-a reprogramat spectacolele

Formatia Faithless a anuntat ca va pleca intr-un turneu prin Regatul Unit, in care au fost reprogramate citeva dintre spectacolele aminate anul trecut, cind Maxi Jazz a suferit un accident de masina. Sister Bliss a mentionat ca turneul va incepe pe 12 martie, avind in vedere ca Maxi este aproape complet refacut.

P Diddy din nou cu Jennifer…in muzica

P Diddy a lucrat la citeva piese de pe urmatorul album al solistei Jennifer Lopez, fosta lui mare iubire, casatorita in prezent cu un dansator. La proiectul intitulat „J To Tha L-O: The Remixes“ au mai colaborat si rapperii Rodney Jerkins, Fat Joe, G Dep si 50 Cent. Albumul, care include si colaborarile artistei cu Ja Rule, va fi lansat pe 18 martie.

Pianul lui Michael Jackson licitat la 14.000 de lire sterline

Pianul la care Michael Jackson a compus albumul „Thriller“ este, in prezent, licitat pe Internet. Cea mai mare oferta facuta pina in prezent pentru instrumentul muzical marca Yamaha este de 14.000 de lire sterline, si se spera ca el va fi vindut pentru o suma apropiata de 40.000 de lire sterline.

Pet Shop Boys pregatesc un nou LP

Pet Shop Boys lucreaza in momentul de fata la o piesa, pentru noul lor LP, intitulat „Rele“, in care rapperul Eminem este portretizat ca fiind homosexual. Intitulata „The Night I Fell In Love“, piesa vorbeste despre un scolar care face dragoste cu un rapper homofob din Statele Unite. Proiectul urmeaza sa ajunga in magazine pe 25 martie, iar cei doi membri ai formatiei Pet Shop Boys au mentionat ca se numara printre admiratorii lui Eminem si nu intentioneaza sa-l „sape“ pe acesta. De asemenea, noul single al trupei britanice, intitulat „Home & Dry“, va fi lansat pe 11 martie.

Baietii de la Oasis, rai de…buni

Membrii formatiei Oasis au renuntat, temporar, la imaginea de „baieti rai“ deoarece au fost capul de afis al unui concert in scopuri de binefacere. Fratii Gallagher nu s-au atins decit de cafea si de apa in timpul spectacolului care a avut loc la Royal Albert Hall, din Londra. Banii strinsi se vor indrepta catre fundatia „Teenage Cancer Trust“ pentru a-i ajuta pe tinerii care sufera de aceasta teribila boala. Ultima piesa prezentata de formatia Oasis in concert a fost un cover al hitului I Am The Walrus, lansat de grupul The Beatles.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS