19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlte zece familii asteapta ordinele de evacuare, in urmatoarele saptamini

Alte zece familii asteapta ordinele de evacuare, in urmatoarele saptamini

Membrii familiei Minoiu, din Drobeta Turnu Severin, locuiesc sub cerul liber, din 4 februarie, dupa ce proprietarul imobilului de pe strada Traian, nr. 164 a solicitat evacuarea lor. Elena Minoiu, de 56 de ani, impreuna cu fiica, ginerele si doi copii au solicitat, in aceste conditii, sprijinul primariei. In afara de promisiunea ca va fi analizat cazul lor la inceputul lunii aprilie, n-au obtinut nimic. Elena ameninta acum cu autoincendierea sau cu aruncarea de pe macara, daca oficialitatile locale nu vor gasi o solutie.

In urma unei hotariri judecatoresti, ramase definitive in luna decembrie, Marin Cornel Iliescu, proprietarul imobilului, a solicitat sprijinul executorilor judecatoresti, pentru evacuarea familiei Minoiu. Deoarece chiriasii au inteles ca legea trebuie respectata, actiunea de evacuare s-a desfasurat fara incidente, cei cinci membri ai familiei Minoiu scotindu-si in strada majoritatea lucrurilor din casa pe care au fost nevoiti sa o paraseasca, dupa aproximativ 30 de ani. „Am stat de 30 de ani in curtea asta. Proprietarul ne-a facut acum evacuarea, in urma unei hotariri judecatoresti. Cinci persoane stam acum in strada. Nu cer mila. Vreau doar locuinta pentru copii, nu pentru mine. Eu pot sa stau si la prieteni, rude sau vecini. Am vrut sa mai scoatem din lucruri noaptea, ca sa nu ne facem de ris, dar am gasit si lacat la intrarea in casa in care am locuit. Baiatul meu, de 33 de ani,este bolnav de TBC, un alt copil are studii superioare, mai locuiau cu noi fata si ginerele si acum toti am ramas in strada. E foarte frig si azi-noapte, pe la doua si jumatate, m-am trezit cu pietre pe mine. Trimit copiii pe la vecini, sa doarma, iar eu ramin aici, cu lucrurile, sa nu le fure cineva. Gatim tot pe la vecini, ca sa nu gatim in strada“, a spus Elena Minoiu.

„O sa umplem strada cu evacuati, pina la muzeu, sa vada si turistii…“

In aceeasi situatie se mai afla zece familii, de pe aceeasi strada, toate asteptind cu teama ziua cind vor fi dati afara din case de catre proprietarii legitimi. Elena Novac locuieste la doar citeva case de familia Minoiu, pe strada Traian, nr. 172. Si ea este in judecata cu proprietarul, care si-a revendicat casa: „Peste o saptamina-doua, probabil vom fi si noi aruncati in strada. Sintem zece familii in situatia asta. Cu copii mici, operati, bolnavi. Nu stim ce sa facem. Mergem la primarie si stam acolo. Probabil o sa umplem strada asta de familii evacuate, pina la muzeu. Asa, ca sa vada turistii peisajul. De 30 de ani locuim aici, ni s-au nascut copiii, au crescut aici si acum ne lasa in strada. Nu intereseaza pe nimeni ce se intimpla cu noi“. Potrivit reprezentantilor primariei, pina in luna aprilie nu se pot repartiza locuinte sociale deoarece cele trei blocuri cu destinatia „locuinte sociale“, situate la intrarea in Drobeta Turnu Severin, nu au fost inca date in folosinta. In aceasta situatie, familiile evacuate risca sa ramina in frig, pina la venirea primaverii. In disperarea lor, evacuatii au amenintat ca isi vor da foc daca situatia nu le va fi rezolvata favorabil: „Imi voi da foc in fata primariei, ma voi urca pe macarale si o sa ma arunc de acolo, totul pentru copii. Eu pot sa sufar oricit, dar nu pot sa vad copiii mei cum ingheata in frig“, a spus Elena Minoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS