11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNici in car, nici in caruta, nici in teleguta!

Nici in car, nici in caruta, nici in teleguta!

In ianuarie 2001, familia lui Mihai Alexandru, din Amarastii de Jos, a crezut ca are dreptul la mai multi ari in curte si a cerut primariei o comisie pentru masuratori. Comisia, in frunte cu primarul Ion Dinu, s-a deplasat la fata locului si, dupa masuratoare, primarul a constatat: „Nu numai ca nu avea minus, dar i-am gasit chiar plus aproape 100 mp“. I s-a dat petentului procesul verbal cu masuratorile si toata lumea a crezut ca s-a stins gilceva. Cind comisia era la masuratori, vecinii familiei Mihai, membrii familiei Florea, aflati de multi ani in litigiu pentru amplasamentul unui gard, au solicitat si ei masuratori pentru ca banuiau ca au in curte mai putin cu trei ari decit li se cuvenea. Fara sa aiba o sesizare scrisa, comisia a masurat si la familia Florea. „Inginerii ne-au gasit in curte mai putin cu trei ari decit cei sase cit ni se cuvenea. Pamintul nostru este la Alexandru Mihai, ca el este aici din timpul comunistilor. Nici gard nu ne-am pus din cauza ca nu vor sa-l punem cum e bine.Vrem sa ne dea si noua procesul verbal de masuratori ca sa dovedim ca pamintul e la vecini, dar primarul nu vrea“, a spus Maria Florea.

Idei putine, dar fixe

Pentru ca batrinii Florea erau destul de convingatori in acuzele aduse primariei si primarului, am tinut sa vedem cu ochii nostri care este situatia. Maria Florea, care a fost prezenta la discutia cu primarul, o tinea una si buna ca alesul satului nu vrea sa-i dea procesul verbal cu masuratorile. Primarul a fost de acord sa se deplaseze comisia pentru masuratori la familia Florea, in conditiile in care se stie ca primul autor al lor a fost socrul Mariei, care a avut un loc de casa pe care le-a construit celor doi baieti locuinte. Dupa parerea lui Ion Dinu, pamintul pretins de Maria este posibil sa fie in curtea fratelui sotului ei, fapt pentru care ar trebui masurata si acea curte. Maria nu vrea cu nici un chip, pe motiv ca fratele sotului a murit de curind si nu vrea sa se certe cu cumnata. Ea sustine ca stie sigur ca pamintul ei este in curtea lui Alexandru. Modalitatea propusa de primar era cea mai corecta, dar Maria tot cere un proces-verbal care nu i se poate elibera deoarece nu este de acord cu masuratorile propuse de primarie. Maria Florea nu-si doreste pamintul ei, care s-ar putea sa fie in curtea cumnatei. Ea isi doreste pamintul de la celalalt vecin, Alexandru, pe motiv ca familia acestuia este acolo de pe timpul comunistilor.

O avea multe pacate primarul din Amarastii de Jos, dar de aceasta data chiar a vrut sa rezolve litigiul celor doua familii, insa Maria Florea nu vrea decit cum crede ea de cuviinta. Cum legea nu este facuta pentru fiecare Marie, acesteia nu-i ramine decit sa-l reclame in continuare pe primar ca nu-i gaseste pamintul care-i lipseste.Membrii familiei Florea – Ion si Maria – oameni trecuti de 70 de ani, din Amarastii de Jos, se gilcevesc de citiva ani cu vecinii lor, familia Alexandru Mihai, pentru trei ari de pamint intravilan. Ion Florea sustine ca pe titlul de proprietate sint trecuti 0,46 ha, dar in curte are doar 0,43 ha. Alexandru Mihai crede ca si el este nedreptatit de autoritatile locale, deoarece in ianuarie anul trecut a facut cerere la primarie, prin care solicita sa i se masoare din nou curtea. Gardul din-tre cele doua proprietati are si el povestea lui pentru ca a fost pus si distrus de mai multe ori pe motiv ca nu respecta amplasamentele. Vinovata de gilceava, dupa parerea Mariei Florea, este primaria care, atunci cind s-a deplasat comisia la fata locului, nu a emis procesul verbal de masuratoare si pentru familia ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS