20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi parinti asteapta ca soarta sa hotarasca daca baietelul lor va trai sau nu

Doi parinti asteapta ca soarta sa hotarasca daca baietelul lor va trai sau nu

Argentina Stefan are numai 17 ani. Povestea ei nu este cu nimic diferita de a sutelor de suflete care traiesc la periferia orasului si a societatii in acelasi timp. Traieste intr-un adapost facut din cartoane, pamint, cirpe si ce s-a mai gasit pe maidanele ingropate sub mormane de gunoi. Nu au acte nici ea, nici fratii ei, nici barbatul ei, nici baietelul pe care l-a adus pe lume in urma cu sase luni. Din aceasta cauza, tinara femeie nu isi poate interna copilul care s-a imbolnavit de pneumonie interstitiala. Micutul Cosmin are o singura alternativa: poate sa lupte cu boala si sa supravietuiasca sau poate sa impartaseasca soarta celor doi frati ai lui, care au murit la virste la fel de fragede. Viata va merge inainte; in pintecele mamei lui se afla deja cel care ii va lua locul. In familiile cum este cea a Argentinei, a supravietui nu este oricum o victorie, ci o condamnare la mizerie si ignoranta.

Argentina este unul dintre cei 14 copii ai Mitei Stefan. Din 14 au ramas doar patru. Multi au murit, citiva au fost „pierduti“ prin gari fara nume, unii s-au imprastiat prin tara, pe unde au gasit un culcus in care sa le fie mai bine decit acasa. Numai patru au ramas sa stea cu parintii in singura camera cu ziduri care sint gata sa cada si in cele doua cosmelii incropite din cartoane si tinichele, de pe Aleea Simnicului. Argentina este unul dintre ei.

In camera strimta dorm in singurul pat: ea, sotul, mama ei, tatal bolnav de TBC si micutul Cosmin, care are numai sase luni. Ceilalti cinci membri ai familiei stau in adaposturile improvizate din vecinatatea camerei. Mincarea si-o gasesc in gunoaie sau si-o cumpara din banii obtinuti pe fierul si cartoanele gasite scormonind prin resturi. Din cauza conditiilor mizere si a hranei neadecvate, Argentinei i-au murit deja doi copii, iar Cosmin s-a imbolnavit si el, micutul suferind de pneumonie interstitiala.

„E pacat de la Dumnezeu, ca ne-au mai murit alti doi copii“

„Nu pot sa il internez, ca nu avem acte nici eu, nici el. Mi-au dat de la spital niste medicamente, dar vad ca i le dau degeaba, ca tot nu-i e mai bine. Am vrut sa imi fac si acte, dar nu stiu unde sa ma duc si, pina scot eu buletinul, moare asta micu’“, a spus ingrijorata tinara mama.

„E pacat de la Dumnezeu, ca ne-au mai murit alti doi copii. Nu mai vrem sa trecem prin ce am trecut atunci. Si mie mi-a expirat buletinul si nu mai am acum nici un act. Nu mai stim ce sa facem ca sa o scoatem la capat…“, completeaza Florin Croitoreasa, barbatul Argentinei. Femeia este acum insarcinata din nou. Copilul care urmeaza sa vina are deja destinul hotarit. Este acelasi ca al mamei sale, ca al fratilor Argentinei si ca al tuturor celor care sint asemenea lor. In camaruta mizera, cei doi parinti asteapta ca soarta sa decida ce se va intimpla cu copilasul lor: va muri sau va trai, prelungindu-si chinul intr-o viata lipsita de speranta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS