13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Generalul“ Constantin Busoi a fost neglijat de directori

„Generalul“ Constantin Busoi a fost neglijat de directori

Inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, Constantin Busoi, la sedinta cu directorii unitatilor de invatamint tinuta ieri, in sala de festivitati a Grupului Scolar Electroputere, a fost tratat de „asistenta“ cu nepasare. Permanent, majoritatea directorilor aveau „ceva“ sa-si comunice, erau agitati, altii plictisiti, foarte putini insa erau interesati. Forfota, galagia acestora, fara precedent, l-au determinat pe Constantin Busoi sa-si impuna atitudinea: „Curind multuora dintre dumneavoastra va expira mandatul sau delegatia prin care ati fost numiti in functii, dupa care urmeaza concursul. S-ar putea sa nu vi se mai prelungeasca delegatiile daca nu indepliniti criteriile si in locul dumneavoastra vor veni altii mai capabili“. In sala s-a facut liniste. Busoi a continuat sa citeasca Raportul privind starea invatamintului doljean pe semestrul I, careia i-a acordat calificativul „binisor spre bine“: „Nu spun bine, ca sa fie loc de mai bine.“ Suparat foc pe „indisciplina“ directorilor, el le-a sugerat ca fiecare sa intocmeasca un raport similar privind starea invatamintului pe semestrul I din scoala pe care o conduce, iar acesta sa fie prezentat in consiliul profesoral.

In sedinta s-a mai discutat proiectul managerial pentru semestrul II. De asemenea, directorii au fost instruiti in ceea ce priveste incadrarea in unitatile de invatamint pentru anul scolar 2002-2003. Busoi a precizat ca directorii trebuie sa trimita la ISJ Dolj toate catedrele si posturile vacante, urmind sa fie afisate la sediul inspectoratului si scoase la concurs. Altfel, fiecare va plati pentru nerespectarea metodologiei. El a adaugat ca un dosar cu aceste posturi si catedre vacante va sta la el in birou, iar unul il va trimite la Ministerul Educatiei si Cercetarii, astfel incit sa fie eliminata orice suspiciune a cadrelor didactice care doresc sa participe la concursul de competenta pentru titularizare.

Din partea conducerii ISJ Dolj au participat si cei doi inspectori generali adjuncti: Florea Gaina si Monalisa Galateanu. Florea Gaina a vorbit despre inspectia scolara si curriculum, aducind in discutie generalizarea invatamintului obligatoriu de noua clase, incepind din anul scolar 2003-2004.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS