14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn ziarist american a fost dat disparut in Pakistan

Un ziarist american a fost dat disparut in Pakistan

Autoritatile pakistaneze au lansat o operatiune de cautare a unui ziarist american care efectua o ancheta de presa in privinta retelei Al-Qaida in sudul Pakistanului. Daniel Pearl, corespondent cu sediul la Bombay al publicatiei Wall Street Journal”, a fost dat disparut de familia sa, a anuntat ieri un responsabil guvernamental. „Am inceput ancheta pe baza informatiilor primite de la familia sa, care afirma ca a disparut de miercuri dupa-amiaza“, a declarat Tasneem Noorani, secretar la Ministerul de Interne. Jurnalistul, in virsta de 38 de ani, se afla la Karachi (in sudul Pakistanului) de trei saptamini si cauta informatii cu privire la reteaua Al-Qaida, au afirmat surse din cadrul politiei.

Daniel Pearl plecase, recent, din hotelul in care locuia, pentru a se instala la un prieten din oras. El voia sa ia interviuri unor lideri politico-religiosi, au precizat sursele citate. „Cazul este serios in masura in care el voia sa discute cu activisti ai unei organizatii teroriste, dar si pentru ca nu avem nici o pista“, a declarat un ofiter din cadrul politiei din Karachi. Oficiali locali au declarat ca a fost lansata o operatiune de cautare a ziaristului pe intreg teritoriul Pakistanului. „Executivul central a cerut guvernatorului provinciei Sind (sudul tarii) si politiei din provincie lansarea operatiunuii de cautare a jurnalistului, iar fortele de ordine nu precupetesc nici un efort in acest sens“, a afirmat Noorani.

Politia a inceput ancheta pornind de la numerele de telefon gasite in agenda jurnalistului american. Ghulam Hasnain, ziarist pakistanez care lucreaza pentru revista americana Time, a fost retinut de politia din Karachi si eliberat ieri-dimineata, a anuntat sotia acestuia. Ea nu a cunoaste vreun motiv pentru care a fost retinut sotul ei, iar politia a negat ca l-ar fi retinut pe Hasnain. Potrivit unor zvonuri neconfirmate, cei doi jurnalisti ar fi lucrat impreuna pe aceleasi piste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS