16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Mama mi-a zis ca ma da afara din casa!“

„Mama mi-a zis ca ma da afara din casa!“

Tot saraci si la fel de dependenti de deja celebrul „venit minim garantat“, sint si sotii Dinut, tot din Plenita. Desi sint inca tineri, Nicolae are 39 de ani, iar Lenuta Novacovici a implinit 34, cei doi traiesc intr-o cocioaba, la care, in loc de usa, au pus o patura. Frigul intra totusi, iar cind se vor topi zapezile, va intra si apa, la fel ca in fiecare an.

Nicolae si Lenuta traiesc impreuna de opt ani; nu s-au casatorit cu acte in regula, din cauza saraciei. Si nici nu i-ar ajuta la cine stie ce, ca doar copii nu au.

Parintii le mai fac zile amare, mai bine zis Elena Dinut, mama lui Nicolae, care s-a certat cu baiatul si cu „nora“, si-a luat bagajele, a incuiat casa „a mare“ si s-a mutat la fata, in alta comuna. Vine periodic sa isi ia pensia, mai da pe acasa sa vada daca e totul in regula, si pleaca reamintindu-le ca nu au nimic si nici nu vor avea cit traieste ea. Nici pamint de muncit, nici casa in care sa traiesti omeneste, nimic! „Ce sa fac? Sa ii dau in cap ca sa mostenesc pamintul si sa am ce munci? Acum e iarna si nici cu ziua nu gasesti nimic de lucru. Daca nu ne dau si noua ajutorul ala de la primarie, nu mai iesim in primavara“, spunea suparat Nicolae Dinut.

Saracia a pus stapinire pe satele doljene si se intinde ca o molima. Incercarea guvernantilor de a mai „drege“ saracia din statistici nu rezolva problema, ci doar o amina. Cu siguranta vom intra in UE cu saracie cu tot. Daca vor mai trai saracii pina atunci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS