21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSC LOMARIO IMPEX SRL produce apa minerala si sucuri in conditii suspecte

SC LOMARIO IMPEX SRL produce apa minerala si sucuri in conditii suspecte

In incinta societatilor care functioneaza clandestin si fabrica in conditii insalubre diverse produse care pun in pericol sanatatea consumatorilor nu se poate intra decit cu politia. Patronii, stiindu-se cu musca pe caciula si pentru a nu fi luati prin surprindere de catre organele de control, tin in curtea societatii mai multi ciini, de care nu se poate trece cu una, cu doua. Ei isi transforma casele particulare in ateliere de productie care functioneaza numai pe timp de noapte.

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj impreuna cu cadre ale Politiei Economice din Inspectoratul Judetean de Politie Dolj au facut un control la SC LOMARIO IMPEX SRL din Craiova.

Privita din exterior, mai ales ca nu exista nici o firma, nimeni nu isi putea da seama ca in cladirea de la numarul 61 de pe strada Brazda lui Novac din Craiova functiona clandestin o sectie de imbuteliere bauturi racoritoare si apa minerala carbogazoasa, lucrindu-se numai noaptea.

Inspectorii OJPC au constatat ca, desi societatea producea si vindea bauturi racoritoare, nu poseda licenta de fabricatie si nici autorizatie sanitara si sanitar-veterinara.

Produsele fabricate de SC LOMARIO IMPEX SRL purtau marca SUK FRESH ORANGE, la sucuri, si AQUA DIVIDRA, la apa minerala, si nu erau avizate de Ministerul Sanatatii, asa cum prevad legile in vigoare. „Asa-zisa apa minerala era un fel de sifon facut cu apa din reteaua orasului. Pe eticheta nu era trecuta concentratia de saruri, iar pe etichetele de la sucuri nu scria ce fel de concentrat, indulcitor si conservant alimentar se foloseau in procesul de fabricatie. Conform inscriptionarilor de pe eticheta, apa minerala avea deja termenul de valabilitate depasit“, spune Dumitru Ionescu, inspector de specialitate in cadrul OJPC.

In stoc s-a mai gasit o tona de apa minerala gazoasa si doua tone de suc. Inspectorii OJPC au prelevat probe pentru a determina compozitia chimica a sucului si a apei minerale si au aplicat o sanctiune de 100 de milioane de lei.

Paula Doralia, patroana societatii, s-a opus categoric accesului presei in incinta unitatii si a refuzat sa faca orice fel de declaratii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS