16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectia pentru Protectia Drepturilor Copilului le-a oferit ajutoare sarmanilor

Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului le-a oferit ajutoare sarmanilor

Urmare a aparitiei celor doua articole cu titlurile „Trei fetite traiesc printre ruine si isi doresc macar o sorcova“ si „Aleea Simnicului: La iesirea din oras, viata merge la timpul trecut“, in care cotidianul dvs. atentiona opinia publica cu privire la starea precara a doua familii: una din comuna Bulzesti, sat Prejoi (Sandu Elena), iar cealalta din Craiova (Briceag Ana-Camelia) va comunicam ca institutia noastra a efectuat investigatii in ceea ce priveste cele doua familii si a putut interveni in sprijinul lor cu: pentru Elena Sandu – alimente si rechizite in cadrul programului „Copiii si Munca“ al Organizatiei Salvati Copiii Dolj, o patura si hainute de la DJPDC Dolj; pentru Ana-Camelia Briceag – alimente in cadrul programului „Copiii si Munca“ al Organizatiei „Salvati Copiii“ Dolj si hainute de la DJPDC Dolj, aceasta deoarece, pina in prezent nu avem posibilitatea sprijinirii directe din fonduri proprii, intrucit nu a inceput inca derularea programelor de interes national subventionate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie.

Familiile vor ramine in atentia noastra

De asemenea, cele doua familii au fost indrumate sa-si intocmeasca dosarul pentru venitul minim garantat care se acorda conform Legii nr. 416/2001.

Va multumim pentru interesul dvs. in urmarirea cazurilor sociale si prezentarea lor opiniei publice, astfel realizindu-se inca o data liantul intre institutia noastra si dvs. in solutionarea problemelor sociale ale cetatenilor urbei noastre!

Speram ca si in viitor sa continuam aceasta colaborare pentru prevenirea situatiilor de abandon familial si promovarea dreptului copiilor la o familie, in special cind este vorba de familia naturala a copilului, ceea ce constituie unul din obiectivele institutiei noastre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS