22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNevestele gainarilor au incercat sa-si dea foc in Piata Prefecturii Gorj

Nevestele gainarilor au incercat sa-si dea foc in Piata Prefecturii Gorj

Democratia la romani are forme dintre cele mai originale. Daca tot fac greva salariatii institutiilor aflate in faliment, daca fac greva lenesii, cerind sa li se plateasca salarii, de ce nu ar face greva si nevestele hotilor de gaini? Iata ca la Tirgu Jiu, acest lucru este posibil. Doua tiganci s-au legat in lanturi si au amenintat ca se autoincendiaza, daca barbatii lor, care au furat 20 de gaini, vor fi arestati.

Elena Caldararu din comuna Jupinesti si nora sa, Nicoleta Calota, au incercat ieri sa-si dea foc in fata Prefecturii Gorj. Acestea s-au legat cu lanturi de un postament de flori, pentru a nu putea fi ridicate de catre organele de ordine.

Motivul nemultumirii era legat de faptul ca sotii lor au fost acuzati de furtul a 20 de gaini. Femeile au dorit ca prin acest protest sa fie evitata arestarea celor doi barbati, Fred si Miron Ghenea. Numai ca nu au apucat sa-si duca planul de autoincendiere pina la sfirsit, pentru ca unul dintre gardienii care pazesc Prefectura Gorj le-a luat sticla cu benzina, varsind lichidul in spatiul verde din fata institutiei. Pentru a fi mai convingatoare, Nicoleta Calota isi adusese si fiul, in virsta de doi ani, amenintind ca-i va da foc si lui. Copilul a fost luat insa de o ruda a acesteia, inlaturindu-se astfel pericolul la care l-au expus mama si bunica sa.

In fata multimii, femeile au inceput sa strige: „Sa vina prefectul, pentru ca o sa ne dam foc chiar aici“. La fata locului, s-a prezentat Viorel Caragea, adjunctul sefului Politiei Municipale Tirgu Jiu, care a calmat spiritele, invitindu-le pe Elena si Nicoleta la sediul politiei. Acesta a declarat: „Miron si Fred Ghenea sint banuiti de mai multe infractiuni… Se pare ca au furat pasari din gospodariile oamenilor. Cazul va fi cercetat…“.

„Au venit mascatii la noi, cind nu eram acasa, si au facut dezastru“

In schimb, cele doua femei au acuzat politistii din comuna Jupinesti ca au facut perchezitii ilegale la domiciliul Nicoletei Calota, ba mai mult, ca acestia au facut sa dispara din casa mai multe bunuri. Ea a spus ca sotul ei nu se face vinovat de furturile de gaini din comuna Jupinesti: „Nu stiu cum sa mai demonstrez ca nu el a luat gainile. Pagubiti sintem noi. In ziua de 14 ianuarie, cind nu eram acasa, ajutorul sefului de post, pe care nu stim cum il cheama, a venit cu mascatii si ne-a luat 20 de gaini. Cind m-am intors, am gasit dezastru. Toate lucrurile erau pe jos, a disparut butelia, si batista in care aveam 18 grame de aur. Au disparut si doua securi cu care taiam lemnele “. Soacra ei, Elena Caldararu, a afirmat ca totul a inceput de la o reclamatie depusa la politie: „Benone Barbu, din comuna noastra, le-a declarat ca gainile noastre, confiscate dupa aceea de politie, au fost furate de catre barbatul meu de la o sateanca. Dar spuneti-mi si mie, nu era normal ca mascatii sa vina la noi pentru perchezitie cind eram acasa? Nu mi-au lasat nici macar un proces-verbal. Nu ne-am mai gasit lucrurile si nici gainile. Noi am venit la prefectura ca sa ne dam foc, pentru ca barbatii nostri sa nu fie arestati degeaba. Ei sa fie cercetati, dar in libertate. Atunci se va vedea cine este vinovatul“. Orice comentariu este de prisos. Daca s-a ajuns pina ca si hotii de gaini sau rudele acestora sa faca greva pentru a intimida politia inseamna ca judetul Gorj poate intra in competitie cu celebrul Caracal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS