14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateChiriasii blocului de locuinte sociale din Tirgu Jiu nu au apa si nici caldura

Chiriasii blocului de locuinte sociale din Tirgu Jiu nu au apa si nici caldura

In blocul de locuinte sociale din Tirgu Jiu locuiesc de mai bine de o luna 50 de familii nevoiase. Oamenii nu au insa nici cele mai elementare conditii de trai. Ei nu au caldura si nici apa. Centrala termica din apropiere nu mai functioneaza de citiva ani, iar conducta de alimentare cu apa a inghetat. Chiriasii sint nevoiti sa se incalzeasca si sa gateasca la resouri si sa-si aduca apa cu bidonul.

Fiind la periferia municipiului Tirgu Jiu, blocul cu 86 de camere a servit in anii trecuti ca loc de cazare pentru nefamilistii care lucrau la Santierul 4 Vadeni. Vara trecuta, primaria a achizitionat cladirea, desi era intr-un stadiu avansat de degradare. Ferestrele nu aveau geamuri, grupurile sanitare semanau cu niste grajduri parasite, iar usile camerelor erau sparte sau lipseau cu desavirsire. De atunci si pina in decembrie 2001, cind blocul a fost dat in folosinta, nu au avut loc schimbari spectaculoase.

Angajatii primariei au facut citeva modificari, insa problema apei si a caldurii nu a fost rezolvata. In prezent, se mai lucreaza la renovarea si igienizarea WC-urilor comune, raminind in seama chiriasilor sa-si varuiasca si sa-si curete camerele. Cu toate acestea, cele 50 de familii si-au platit taxa de inchiriere, respectiv 400 de mii de lei si 160 de mii de lei, pentru deschiderea partidei de curent. In ceea ce priveste racordarea la reteaua de gaze, aceasta se va realiza in urmatorii ani.

„Sa-si faca singuri curatenie, pentru ca nu vine nimeni sa-i desputa!“

Parerea autoritatilor este ca toti cei care au primit camere in blocul de locuinte sociale sint printre cei mai norocosi. Pentru un astfel de adapost, au fost depuse anul trecut 1.500 de cereri. Directorul Serviciului Investitii din cadrul Primariei Tirgu Jiu, Marius Ionescu, a declarat ca, in ciuda eforturilor, primaria nu a reusit decit sa realizeze lucrarile urgente. Chiriasii sa fie multumiti pentru ca platesc destul de putin, adica 160.000 de lei lunar. Ei nu trebuie decit sa-si curete camerele, sa igienizeze in interior, pentru ca nu vine nimeni sa-i desputa. Se au in vedere bineinteles reabilitarea centralei termice si rezolvarea alimentarii cu apa“.

Unul dintre chiriasi, Gheorghe Patruti, a declarat: „Eu am venit aici pe 10 ianuarie. Am locuit cu chirie mai multi ani. Nu ne mai puteam descurca. Stiam ca aici nu sint conditii, dar nu am avut ce face. Asa ca ne incalzim la resouri. Necazul este ca vom plati destul de scump curentul, dar avem copii si avem nevoie de caldura. Caram apa de la o pompa… Conducta de alimentare am inteles ca este inghetata si din cauza asta nu avem apa. Cred ca pina la urma lucratorii din primarie o sa ne rezolve problemele“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS