15.5 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateExecutorilor veniti sa recupereze din datoriile la intretinere li s-a trintit usa in nas

Executorilor veniti sa recupereze din datoriile la intretinere li s-a trintit usa in nas

Reprezentanti ai Primariei Drobeta Turnu Severin, ai Biroului de executori judecatoresti si ai Corpului Gardienilor Publici au batut, in aceste zile, la usa locatarilor din municipiu, cu restante mari la plata intretinerii, in speranta ca ii vor convinge sa achite o mare parte din sumele pe care le datoreaza. Datornicii fie nu erau acasa, fie au ascultat in spatele usii inchise, pina cind „comisia de executare“ a plecat.

Initiativa a apartinut administratoarei Asociatiei nr. 48 din municipiu, Zenovia Radu, care a incercat astfel sa reduca din datoriile pe care asociatia de locatari pe care o reprezinta le are catre LOTUS si SECOM. Vizati au fost locatarii ale caror datorii depasesc 18 milioane de lei: „Majoritatea celor care au datorii de 18-20 de milioane de lei nu mai au posibilitatea sa le mai plateasca pentru ca nu au bani. Legile s-au schimbat insa si datoriile trebuie platite. Am fost nevoita sa-i dau in judecata si sa apelez la executori. Trebuie sa inteleaga ca, daca nu-si platesc datoriile, vor ramine in strada“. Pentru ca datornicii au refuzat sa raspunda, executorii le-au lasat la usa de la intrare cite o instiintare, prin care li se solicita sa se prezinte la Biroul de executori, pentru clarificarea situatiei. In cazul in care vor refuza, in continuare, sa-si clarifice situatia datoriilor, executorii vor fi pusi in situatia de a intra cu forta in apartamente si le vor pune sechestru pe bunurile din casa. Acestea urmeaza apoi sa fie ridicate si scoase la licitatie, sumele de bani incasate trebuind sa acopere contravaloarea datoriei la intretinere. In acest moment, la Biroul executorilor judecatoresti se afla, in diferite stadii, 100 de dosare de executare.

„Cine mai are bani sa plateasca atitea milioane de lei?“

Familia Stroianu Constantin, alcatuita din trei membri, a acumulat datorii la intretinere de aproximativ 15 milioane de lei. Constantin si Vasilica, parintii lui Laurentiu, se tem acum ca executorii vor ajunge si la usa lor, nu peste multa vreme. „Sintem intr-o situatie disperata. Numai sotia lucreaza. Salariul este mic si avem si un copil, pe care l-am trimis la tara, pentru ca nu mai aveam cu ce sa-l crestem. Am auzit ca au venit la vecinii nostri sa-i scoata afara din casa, dar miine pot sa vina si la noi. O sa raminem pe drumuri, pentru ca nu avem alte posibilitati. Cine mai are bani sa plateasca atitea milioane de lei? Daca as avea si eu un serviciu, poate ne-am mai descurca si am mai plati din datorii. Nu vad nici o speranta sa putem da atitia bani si cred ca pina la urma ne vor pune sechestru pe bunuri. Dar, chiar si asa, noua nu prea au ce sa ne ia, ca sintem tineri si nu prea avem lucruri de valoare prin casa“, a spus Constantin Stroianu, de 27 de ani, din Drobeta Turnu Severin. Dupa spusele lui, singurii care isi mai platesc din datoriile catre asociatie sint pensionarii: „Nu stiu cum reusesc sa adune ban cu ban si sa plateasca intretinerea, ca noi nu reusim deloc. Poate ca nu maninca nimic, nu stim cum fac. Am cerut si sa ne debranseze, ca sa nu mai platim atit. Mai bine stam si degeram, decit sa ne scoata afara din casa“, a spus Vasilica Constantin, de 31 de ani, din Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS