21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarii din comunele doljene pot scapa de cozile facute de beneficiarii venitului minim garantat

Primarii din comunele doljene pot scapa de cozile facute de beneficiarii venitului minim garantat

Cozile facute de beneficiarii venitului minim garantat la primariile comunale ar putea sa inceteze daca Directiile (Oficiile) Regionale de Posta ajung la o intelegere cu primariile din teritoriu. Posta Romana s-a adresat Ministerului Administratiei Publice, precizind ca este in masura sa distribuie catre beneficiari, prin reteaua proprie, ajutoarele cuvenite potrivit Legii 416/2001, privind venitul minim garantat. Primarii din comune pot negocia si alege dintre mai multe posibilitati de distributie a acestor venituri.

Distributia poate fi facuta la domiciliul cetatenilor, prin mandat postal, caz in care se percep taxe conform tarifelor postale in vigoare; poate fi facuta pe baza de tabel, la domiciliul cetatenilor, prin factorul postal, in acest caz comisionul fiind de 2,5%; sau poate fi facuta la sediul subunitatilor postale, comisionul propus de aceasta data fiind de 1,5%. Negocierile privind aceste posibilitati de inlesnire a procedurii prin care beneficiarii pot intra in posesia venitului minim garantat urmeaza sa aiba loc intre Oficiul judetean de posta si primarii interesati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS