16.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsociatiile de locatari cu datorii - luate la bani marunti

Asociatiile de locatari cu datorii – luate la bani marunti

Recuperarea datoriilor inregistrate de regiile locale de utilitati publice a intrat intr-o noua faza o data cu infiintarea Serviciului de Coordonare a Asociatiilor de Locatari, serviciu aflat in subordinea primariei.

De luni, 13 comisii au inceput verificarea activitatii asociatiilor de locatari dar si a agentilor economici cu restante mari catre Regile de Apa si de Termoficare. Comisiile au in componenta reprezentanti ai primariei si ai celor doua regii. Sint avute in vedere 95 de asociatii cu debite foarte mari si vechi. Activitatea fiecarei comisii va fi analizata saptaminal pentru a se vedea cit din debite s-a recuperat. Directorul economic al Regiei Autonome de Apa (RAA) Craiova, Ionel Titea, spune ca „acest organism este primul din ultimii zece ani care are competenta de a se amesteca in treburile asociatiilor de locatari si de a-l schimba, eventual, pe presedintele acesteia. Verificarile vor dura cel putin doua saptamini. Mai probabil insa este ca se vor face verificari pina cind debitele pe care regiile le au de incasat se vor reduce semnificativ sau chiar vor disparea“.

Potrivit sefului Serviciului de Productie din cadrul RAA Craiova, Nicusor Stancu, in acest moment, numai pentru consumul de apa rece craiovenii datoreaza 130 de miliarde de lei, din care 98 de miliarde trebuie platite de asociatiile de locatari. 15 asociatii au datorii de peste un miliard de lei fiecare, iar asociatiile de locatari 8 Lapus si 14 – 1 Mai au cite doua miliarde de lei de plata fiecare pentru apa rece consumata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS