Acasă Actualitate Credite de 2,64 milioane de euro pentru IMM

Credite de 2,64 milioane de euro pentru IMM

-

31 de intreprinderi mici si mijlocii au obtinut, anul trecut, in cadrul programului Phare RO 9711, credite de 2,64 milioane de euro, informeaza Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Cooperatiei. Prin programul Phare, Comisia Europeana a acordat Romaniei un imprumut nerambursabil de 5,75 milioane de euro, cu scopul sprijinirii firmelor mici si mijlocii.

Programul a devenit operational la sfirsitul anului 1997. Cea mai mare parte a finantarilor, respectiv 3,22 milioane de euro, a fost obtinuta de intreprinzatori din Bucuresti, urmati de cei din Brasov, care au primit credite de 1,52 milioane de euro, si de cei din Suceava, cu un total de un milion de euro. Majoritatea imprumuturilor au fost acordate pe termen lung, de peste cinci ani, iar 13%, pe termen mediu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ion Prioteasa prezent la inaugurarea dispensarului din Bratovoeşti

Inaugurarea dispensarului din comuna Bratovoeşti a avut loc miercuri, clădire modernizată cu finanțare obținută prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, printr-un proiect cu valoarea totală de peste 2 milioane de lei.