5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectorul sef al OJPC Mehedinti a avertizat societatea unde si-a petrecut Revelionul

Inspectorul sef al OJPC Mehedinti a avertizat societatea unde si-a petrecut Revelionul

Inspectorii de la Protectia Consumatorilor Mehedinti au efectuat zilele trecute mai multe controale la societatile care au organizat mese festive de Revelion. Au fost verificate noua unitati de alimentatie publica, in scopul de a fi oprite de la consumul uman alimentele ramase neconsumate in noaptea dintre ani. „Au fost verificate materii prime, carne si produse din carne, produse lactate, peste, in valoare de 23 de milioane de lei. S-au constatat abateri la produse, in valoare totala de 10,5 milioane de lei (neincadrarea in termenul de valabilitate declarat de producator, abateri de informare-etichetare).

Au fost oprite definitiv de la comercializare si retrase din circuitul consumului uman produsele cu termen de valabilitate expirat, a fost oprita utilizarea la prepararea meniurilor a produselor cu termen de valabilitate expirat, fiind aplicate cinci sanctiuni contraventionale, in valoare de sapte milioane de lei.

Printre societatile controlate s-a numarat si restaurantul din incinta Directiei Agricole Mehedinti, unde Alin Nistoran si-a petrecut noaptea de Revelion. In acest caz, sanctiunea a fost mai mult simbolica, unitatea fiind avertizata doar pentru ca pavimentul era murdar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS