17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFumatorii si piromanii- principalii incendiatori din Dolj

Fumatorii si piromanii- principalii incendiatori din Dolj

Neglijenta fumatorilor si, mai nou, relele intentii ale unor oameni sint principalele cauze ale incendiilor izbucnite anul trecut in judetul Dolj. Pompierii au intervenit la stingerea a aproape 500 de focuri, cu aproximativ 25% mai putine decit in anul 2000.

Aproximativ 230 de incendii s-au produs din cauza fumatorilor neglijenti si a actiunilor intentionate ale unor persoane, in acest ultim caz inregistrindu-se o crestere ingrijoratoare. „Daca in 2000 am avut 32 de incendii provocate cu buna-stiinta de oameni, anul trecut am intervenit in 54 astfel de situatii“, a spus purtatorul de cuvint al Grupului de Pompieri Oltenia, locotenent-colonel Aurel Ciorteanu. Alte cauze ale producerii incendiilor au fost: focul in spatii deschise lasat nesupravegheat, jocul copiilor cu focul, necuratarea cosurilor de evacuare a fumului si instalatiile electrice defecte. Focul a inghitit anul trecut bunuri in valoare de 6,6 miliarde de lei, 14 oameni si-au pierdut viata in incendii, iar alte sase au fost grav ranite.

Pompierii doljeni au salvat 20 de vieti omenesti si bunuri a caror valoare insumeaza aproximativ 180 de miliarde de lei. Peste 75% dintre incendii s-au produs in mediul rural. Este vorba in principal de gospodariile taranilor, dar si de miristi si paduri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS