22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO batrinica locuieste intr-o camaruta fara lumina si caldura

O batrinica locuieste intr-o camaruta fara lumina si caldura

Maria Paun, de 77 de ani, locuieste in satul Fundeni – Olt, intr-o casuta veche. Femeia a fost casatorita, dar sotul ei a murit in urma cu 20 de ani. Maria Paun a adus pe lume doua fete si trei baieti, insa doi dintre acestia au decedat. Asa a ramas Maria singura pe lume, sa se lupte cu greutatile vietii. Pentru ca a lucrat in tinerete la colectiv, batrina are acum o pensie de CAP de 230.000 de lei, bani care abia ii ajung pentru piine. „De Craciun a luat de la un chiosc piine, salam si o pulpa de pui, asa ca pensia urmatoare e data deja“, a spus fiul Mariei, Dumitru Paun. Batrina are zece gaini cu care isi face ocupatie in fiecare zi, dar spune ca nu-i vine sa le taie sa le manince. In plus, s-a intimplat ca unii copii din sat sa vina sa ii mai fure cite una.

Casuta in care locuieste are trei camarute, dar numai una este locuibila. Desi are o sobita, in camera de dormit este foarte frig. De la primarie i-au adus la inceputul iernii o caruta de lemne, dar acestea s-au consumat repede. Unii vecini i-au mai dat din mila citiva coceni, sa se mai dezmorteasca, si, din cind in cind, cite ceva de mincare. Curent electric nu mai are in casa de mai mult de zece ani: „Aveam de platit 8.000 de lei.

N-am avut bani si mi-au taiat curentul. De atunci stau la lumina luminarii“, a spus cu amaraciune batrina. Ea are doar un rind de haine, printre care doua pulovere negre de funingine. Maria Paun abia se mai misca prin curte. „Am racit cu frigu’ asta. Ma mai impiedic ca ma dor picioarele si nu pot sa fac nimic ca nu prea mai vad bine. Mi-a dat cineva ochelarii astia de la o femeie care a murit, dar nu mi se potrivesc si nu vad bine“, a spus Maria Paun. Femeie simpla, cu patru clase, batrina isi asteapta acum linistita sorocul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS