10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputatul PSD, Viorel Gheorghiu, ar putea ramine fara imunitate

Deputatul PSD, Viorel Gheorghiu, ar putea ramine fara imunitate

Ministrul justitiei, Rodica Stanoiu, urmeaza sa se pronunte asupra cererii procurorilor privind ridicarea imunitatii deputatului PSD de Ilfov, Viorel Gheorghiu, care si-ar fi inscenat furtul autoturismului cu scopul de a obtine valoarea asigurarii.

Purtatorul de cuvint al Parchetului Curtii Supreme de Justitie, procuror Ingrid Petcu, a declarat ieri ca procurorul general al Romaniei, Tanase Joita, a solicitat ministrului justitiei declansarea procedurii de ridicare a imunitatii parlamentare a lui Viorel Gheorghiu, sub aspectul comiterii infractiunilor de fals in declaratii si tentativa de inselaciune.

Deputatul PSD, Viorel Gheorghiu, a reclamat politistilor, la 29 iunie 2001, ca i-a fost furat autoturismul BMW. Totodata, politicianul a sesizat furtul si societatii de asigurari la care fusese asigurat autoturismul cu suma de 150.000 de marci germane (2,2 miliarde de lei). In urma cautarilor, politistii au gasit autoturismul intr-o parcare, fiind neatins. Politistii au stabilit ca usile portierelor nu fusesera fortate, astfel ca s-a ajuns la concluzia ca proprietarul ar fi inscenat furtul masinii pentru a obtine asigurarea. Dupa finalizarea investigatiilor, politistii au inaintat dosarul procurorilor Parchetului Curtii Supreme de Justitie, intrucit proprietarul autoturismului era deputat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS