14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePresedintele ELS BANK - dat in urmarire generala

Presedintele ELS BANK – dat in urmarire generala

Subsemnatul Silvas Octavian din Rimnicu Vilcea – 1000, cu domiciliul temporar la 2838 W. Wells Ct., Anthem, Az, 85086, USA, prin prezenta, rog sa binevoiti a dispune prin cei abilitati si cu putere de decizie arestarea, trimiterea in judecata penala si obligarea numitului Ionescu Serban, presedintele Bancii de Credit Cooperatista Els Bank din orasul Craiova, judetul Dolj, pentru abuz in serviciu si inselaciune a populatiei din judetele Dolj, Mehedinti, Bihor, Hunedoara si Vilcea, cu suma de peste sapte miliarde de lei pe baza de certificate de depozit.

Acest tip de escroc, probabil vazind ca multora de teapa lui cu insusiri de infractor, inselind oamenii cu miliarde de lei, le-a reusit si sint liberi, fara sa dea socoteala nimanui, s-a gindit ca merge sa puna si el in practica acest procedeu, astfel ca la data de 23 iulie 2000 a incetat incasarile si platile catre populatie. Este patron a trei societati comerciale si ar putea sa restituie sumele celor pagubiti, dar, daca si-a facut „plinul“, se plimba liber fara sa dea nimanui socoteala, desi am cerut Parchetului orasului Craiova, judetul Dolj, sub dosar nr. 262/20 august 2000, cele de mai sus, dar prim-procurorul George Ioan Culea Popa nu a luat nici o masura legala, de peste un an si sase luni, pentru restituirea sumelor cu dobinzile aferente celor pagubiti. De asemenea, m-am adresat si presedintilor Romaniei,

d-lui Emil Constantinescu si d-lui Ion Iliescu, dar fara nici un rezultat, desi de nenumarate ori s-au laudat in presa, la radio si la televizor ca lupta impotriva coruptiei.

De aceea nu-i de mirare ca Romania se afla pe ultimul loc in topul tarilor tributare in nesolutionarea problemelor privind drepturile omului.

Este deosebit de demoralizator sa stim ca un om cu moralul atit de josnic si-a batut joc de oameni batrini de peste 80 de ani si chiar 90 de ani, unii paralizati la pat, care si-au pus economiile de o viata la aceasta banca, avind caracter abuziv si fraudulos, iar acum nu au bani nici macar de o inmormintare, care li se cuvine de drept.

• Silvas Octavian

GdS: Domnule Octavian Silvas, pentru a va raspunde am luat legatura cu Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj, spre a afla stadiul cercetarilor in dosarul Els Bank.

Prim-procurorul Ion George Popa Cuna ne-a precizat ca este vorba despre o cauza complexa – data fiind amploarea activitatii Els Bank – ce se afla aproape de finalizare. Instrumentarea cazului a intrat insa intr-un punct mort, caci lipseste principalul invinuit, Serban Ionescu, dat in urmarire generala si cautat de politie in toata tara. In momentul in care va fi gasit si arestat, dosarul va ajunge pe masa instantei, care urmeaza sa decida si asupra restituirii sumelor depuse la Els Bank. Cit despre Serban Ionescu, acuzat de inselaciune, el risca sa stea dupa gratii intre trei si 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS