22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOpt minori bolnavi de tuberculoza isi iau hrana de la Cantina de Ajutor Social

Opt minori bolnavi de tuberculoza isi iau hrana de la Cantina de Ajutor Social

Printre cei 242 de locuitori din Tirgu Jiu care beneficiaza de hrana prin intermediul Cantinei de Ajutor Social, se numara si opt copii bolnavi de tuberculoza activa.

Acestia provin din doua familii fara venituri. Surse din cadrul cantinei au specificat ca nici unul dintre cei opt minori bolnavi de TBC, nu reprezinta un pericol pentru oamenii din jurul lor si ca acestia isi iau hrana in vase proprii.

Copiii au virste cuprinse intre cinci si 15 ani, iar cinci dintre ei au ramas fara tata, care a murit macinat de boala. Administratorul Cantinei de Ajutor Social, Lizica Pirvu, a spus: „Este o situatie speciala, pentru ca acestia, cu toate ca sufera de tuberculoza activa, nu maninca alaturi de ceilalti si, in plus, se afla sub tratament. Ei isi iau mincarea in vasele lor aduse de acasa. Se pare ca unii dintre minori au mostenit boala. Sint cinci ani de cind ei isi procura alimentele necesare de la noi si pina acum nu ne-am confruntat cu probleme“.

Sefa Directiei de Sanatate Publica Gorj, Sanda Mischie, a spus: „ Este destul de periculos pentru cei din jur, chiar daca si-au luat masurile de precautie, mai ales daca este vorba de un TBC activ. Numai daca au beneficiat de spitalizare si s-a stabilit ca nu mai reprezinta un pericol pentru semenii lor pot sa manince la Cantina de Ajutor Social. “

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS