20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicii din Gorj vor intra in greva

Medicii din Gorj vor intra in greva

Cele aproximativ 3.000 de cadre medicale din Gorj sint decise sa declanseze conflictul de munca daca nu-si vor primi drepturile salariale pe luna ianuarie. Banii pentru aceasta luna ar trebui acordati pina la 13 ianuarie. Liderul Sanitas Gorj, Valentin Popa, spune ca se preconizeaza miscari sindicale daca sumele cuvenite nu vor fi atribuite la timp: „Nu acceptam nici o zi de intirziere.

In prezent, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate nu a primit fila de buget pentru acest lucru. Solicitam doar ce ni se cuvine de drept.Vrem sa purtam negocieri si pentru primirea tichetelor de masa. Ar fi nevoie de un miliard de lei lunar“. Exista nemultumiri legate si de acordarea celui de-al 13-lea salariu. Sumele necesare se ridica la sase miliarde de lei. Sindicalistii ar fi de acord ca banii sa fie acordati si in doua transe, pentru a nu se perturba activitatea spitalelor.

Directorul Spitalului Judetean Gorj, Emil Sandu, a precizat: „Vom vedea ce o sa se intimple. Eu nu cred ca pe viitor vor fi probleme“. Pe de alta parte, asistentii medicali din medicina primara gorjeana vor beneficia de drepturi banesti de 1.850.00 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS