15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDatornicii Regiei de Apa, din nou amenintati

Datornicii Regiei de Apa, din nou amenintati

Regia Autonoma de Apa (RAA) Craiova si-a reluat ieri incercarile de recuperare a datoriilor acumulate de agentii economici si de asociatiile de locatari. Dupa ce in perioada anterioara sarbatorilor de iarna restantele incepusera sa scada o data cu intreruperea periodica a apei catre datornici, in ultimul timp oamenii au uitat din nou sa isi plateasca din consumul mai vechi sau mai nou deoarece regia a suspendat debransarile.

Conducerea regiei revine acum la masurile care s-au dovedit eficiente. Datornicii si reprezentantii regiei vor incerca sa ajunga la o intelegere. Seful Sectiei de Productie a RAA Craiova, Nicusor Stancu, spune ca „important este sa se plateasca usor-usor din restante pentru ca acestea sint mult prea mari si sa se asigure sumele pe care regia trebuie sa le plateasca furnizorilor sai“.

Valoarea totala a restantelor agentilor economici este de aproape 17 miliarde de lei, cele mai mari datorii fiind cele ale Spitalului Clinic nr. 1 Craiova (3,6 miliarde de lei), Aquaterm Filiasi (1,5 miliarde de lei) si ale Spitalului Filantropia Craiova (477,5 milioane de lei). Nici asociatiile de locatari nu vor fi uitate deoarece nivelul datoriilor acestora (in total 85 de miliarde de lei) nu a scazut, iar unele restante sint mai vechi de un an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS