10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasada Greciei la Bucuresti precizeaza conditiile pentru intrarea in aceasta tara

Ambasada Greciei la Bucuresti precizeaza conditiile pentru intrarea in aceasta tara

Ambasada Greciei la Bucuresti precizeaza, intr-un comunicat remis ieri, care sint conditiile care trebuie indeplinite de turisti pentru intrarea in Republica Elena. Potrivit comunicatului, turistii sint obligati sa prezinte dovezi, daca acestea sint cerute la punctele de frontiera, cum ar fi: bilete de calatorie dus-intors, carti de credit, rezervari de hotel. Ambasada Republicii Elene in Romania precizeaza ca toti cei interesati sa calatoreasca trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: pasaport valabil, viza de intrare daca este necesara, sa nu figureze in sistemul de informatii Schengen (SIS) ca persoane carora li s-a interzis intrarea in spatiul Schengen, sa nu fie considerati periculosi pentru siguranta publica si nationala a statelor pe care le viziteaza si sa poata dovedi ca isi pot acoperi cheltuielile de sedere in spatiul Schengen.

Prevederile amintite sint descrise in Conventia de aplicare a Acordului Schengen, in Circulara Consulara Comuna si in Cartea Comuna a Granitelor UE si sint cunoscute de tarile candidate, precizeaza autoritatile elene.

In ceea ce priveste cele 28 de persoane carora nu li s-a permis accesul in Grecia, 20 nu puteau dovedi scopul calatoriei, o persoana a declarat ca merge in Grecia pentru a lucra, patru nu aveau bilet de intoarcere, o persoana avea interdictie de intrare din cauza unei expulzari anterioare, iar altor doua persoane li s-a interzis accesul pentru ca erau inregistrate in Sistemul de Informatii Schengen.

Ambasada Greciei la Bucuresti subliniaza ca ridicarea obligativitatii vizelor de intrare in spatiul Schengen pentru romani nu presupune si ridicarea obligativitatii de a intruni anumite conditii de intrare in tarile respective, conditii care se transfera automat de la consulate la punctele de control pasapoarte. In perioada 2-6 ianuarie 2002, prin punctul de frontiera Promahonas au intrat in Grecia aproximativ 500 de cetateni romani, in timp ce altor 114 persoane li s-a refuzat accesul, se mai arata in comunicatul citat.

MAE are date diferite de cele ale Ambasadei Greciei privind cetatenii romani respinsi la Promahonas

MAE roman sustine ca pina ieri 88 de cetateni romani au fost respinsi la intrarea in Grecia. „Pina la 8 ianuarie, ora 12.00, cifra cetatenilor romani returnati de catre autoritatile de frontiera ale tarilor Schengen, comunicata de MAE la 7 ianuarie, ramine neschimbata, respectiv 113, din care: 88 cetateni romani respinsi de autoritatile elene; 15 cetateni romani respinsi de politia de frontiera din Italia; sapte cetateni romani respinsi de autoritatile belgiene; trei cetateni romani returnati de la punctele de frontiera austriece“, se arata in comunicatul MAE roman.

Potrivit datelor statistice ale organelor de frontiera ale Romaniei comunicate MAE, pina la 8 ianuarie 2002, ora 0.00, circa 93.000 de cetateni romani au parasit teritoriul Romaniei, dintre care aproximativ 58.000 au declarat drept destinatie tari din spatiul Schengen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS