13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaracalenii vor plati impozite mai mici cu pina la 40%

Caracalenii vor plati impozite mai mici cu pina la 40%

In vreme ce mai toate localitatile au hotarit cresterea nivelului taxelor si impozitelor locale pentru acest an, unele orase au decis sa-i impulsioneze pe cetateni in a-si plati obligatiile fata de bugetul local, apelind la… reducerea cuantumului acestora. Caracalenii vor plati in 2002 cu 35% mai putin decit anul trecut, cu mentiunea ca aceia care isi vor plati integral obligatiile pina la 15 martie vor beneficia de un bonus de 5% la achitarea impozitului.

Locuitorii Caracalului platesc 700.000 de lei pentru un apartament cu doua camere, 900.000 de lei pentru unul cu trei camere si 1.100.000 de lei pentru patru camere. Cei care locuiesc in garsoniere achita 400.000 de lei. Procentul de incasare a impozitelor si taxelor locale in Caracal este in prezent de 70%.

La Scornicesti si Slatina, impozitele se vor majora

Pina cind executivul va adopta un nou act normativ prin care sa prevada limitele exacte intre care se vor situa taxele si impozitele locale in acest an, primariile locale au libertate deplina in stabilirea acestora.

In orasul Scornicesti din judetul Olt, conform celor afirmate de viceprimarul Ion Lazar, cuantumul obligatiilor fiscale ale cetatenilor la bugetul local nu a fost deocamdata determinat pentru anul 2002. Autoritatile locale intentioneaza, de fapt, ca valoarea taxelor si impozitelor locale sa fie in acest an indexate in raport cu rata inflatiei.

In prezent, locuitorii orasului Scornicesti platesc pentru o garsoniera un impozit de 300.000 de lei, pentru un apartament cu doua camere – 380.000 de lei, iar pentru o locuinta cu trei camere – 510.000 de lei. Valoarea impozitelor tine insa cont si de materialele de constructie a locuintei.

Masura majorarii taxelor si impozitelor locale pentru acest an in functie de rata anuala a inflatiei a fost adoptata si in cazul municipiului Slatina inca din luna noiembrie a anului trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS