11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate400 de angajati ai UM Sadu vor fi dati afara

400 de angajati ai UM Sadu vor fi dati afara

Se preconizeaza ca 400 din cei 2.400 de angajati de la Uzina Mecanica din Sadu – Gorj vor fi disponibilizati incepind cu 15 februarie.

Vicepresedintele Sindicatului de la UM Sadu, Danel Cioca, a declarat ca vor exista miscari sindicale in cazul in care vor fi disponibilizati mai mult de 100 de muncitori: „Noi nu am acceptat cifra de 400, dar am fost de acord cu disponibilizarea a o suta de oameni. Daca vor fi disponibilizati mai multi muncitori decit am prevazut noi, atunci ne vom hotari asupra miscarilor sindicale pe care le vom desfasura. Aceste divergente speram sa fie rezolvate la nivel de guvern, pentru ca disponibilizarile masive nu sint o solutie“.

Directorul Uzinei Mecanice, Pompiliu Panoiu, a declarat ca aceia care isi vor pierde locurile de munca vor beneficia de plati compensatorii: „ Nu pot sa spun citi oameni vor fi dati afara. Oricum, cifra vehiculata este de 400, dar sindicatele se vor opune. Disponibilizatii vor beneficia de 14 salarii, insemnind aproximativ 100 de dolari pe luna“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS