17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum sa fii iar in forma dupa Sarbatori

Cum sa fii iar in forma dupa Sarbatori

Petrecere, sarmale, fripturi, piftii, ciocolata, prajituri, cafele, sampanie, vin si alte bunataturi cu care v-ati cinstit din belsug, ca doar o data se reinnoieste anul. A doua zi, va veti trezi insa cu cearcane, obositi, cu kilograme in plus si cu o lehamite greu de alungat doar … cu o ciorba de burta! Organismul v-a fost pus la incercare, iar daca vreti sa va bucurati de viata, va trebui sa depasiti starea proasta care va marcheaza neplacut sanatatea dupa zile de pregatiri si de petreceri.

In primul rind, trebuie sa va refaceti programul de somn, mai ales ca in sezonul rece nevoia de a dormi este mai mare. Culcati-va cit de devreme puteti (si renuntati la chefurile tirzii din ultimele zile libere cu ocazia Revelionului) si, mai ales, treziti-va devreme; ora 7.00 e potrivita pentru a va incepe ziua, chiar daca inca nu va duceti la serviciu. Astfel, veti putea sa va reintrati in ritmul normal somn/veghe. Un aliat de nadejde va poate fi o cura de vitamine, utila atunci cind vreti sa va puneti pe picioare dupa o perioada de oboseala, stres si digestie greoaie. Nu e neaparata nevoie sa va indopati cu produse farmaceutice, de altfel nici nu e recomandabil s-o faceti! Cel mai bine ar fi sa va vitaminizati organismul consumind sucuri naturale; apelati la storcatorul de fructe si curatati-va organismul cu sucuri preparate de dumneavoastra din portocale, mere, morcovi, lamii sau alte fructe pe care le puteti cumpara din piata.

Cocteilurile alcatuite din portocale, lamii si morcovi sint foarte revigorante si energetice, in timp ce combinatia de mar cu morcov va va ameliora tranzitul intestinal. Faceti o cura de legume! Veti redobindi astfel greutatea de dinainte de Sarbatori, iar tenul dumneavostra nu va avea decit de cistigat. Nu recurgeti la o cura drastica de slabire! Schimbati-va doar meniul! Renuntati la alimentele grase, picante, dulciurile cu mult zahar si consumati mai multe legume, fierte, piure sau crude. Alegeti mai ales legumele bogate in fibre vegetale, consumati mai putina piine sau inlocuiti-o cu piinea integrala si incercati sa renuntati la carnea grasa, nu la carne, in general.

Daca veti consuma carne slaba, alba (de pasare sau de peste), silueta dumneavoastra se va subtia simtitor, iar energia nu va va lipsi. Si dulciurile trebuie consumate cu moderatie, mai ales cremele, ciocolata si cele bogate in zaharuri. Ar fi bine ca, pentru o perioada, sa renuntati si la cafea, mai ales daca va incearca o stare de greata dupa fiecare ceasca. Inlocuiti-o mai degraba cu ceai verde sau consumati infuzii, care va detoxifica organismul. De fapt, ceaiurile v-ar putea ajuta mult sa depasiti starea de rau cauzata de sarbatori si de alimentatia haotica, reglind functiile hepatice, digestive si renale ale organismului. Si nu uitati ca putina miscare va va face bine, fie ca e vorba de o plimbare sau o bataie cu zapada. Tonusul si buna dispozitie nu vor avea decit de cistigat!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS