15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea de la Ambulanta Gorj pazeste lacatele garajelor

Conducerea de la Ambulanta Gorj pazeste lacatele garajelor

Serviciul de Ambulanta Gorj a luat masura verificarii celor 30 de garaje apartinind institutiei. Initiativa este urmarea faptului ca de foarte multe ori conducatorii auto schimbau incuietorile acestora, depozitind aici materiale inflamabile, fara respectarea normelor de prevenire a incendiilor. In orice moment exista riscul producerii unor deflagratii. Cu toate ca una dintre cheile de la fiecare garaj raminea la sediul unitatii, soferii isi procurau alte lacate.

Directoarea institutiei, Ana Duma, a mentionat ca acest lucru se intimpla la interval de citeva luni: „Oamenii aduceau aici canistre si alte recipiente cu substante inflamabile. Am dispus verificarea permanenta a lacatelor, pentru a nu mai avea astfel de probleme pe viitor“. Se vor verifica si extinctoarele si boxele institutiei. Grigore Radacina, sofer pe ambulanta, spune ca aceste practici erau destul de frecvente: „Fiecare tinea in garaj ulei sau benzina. Era nevoie de o rezerva acolo. Asta s-a intimplat mai demult. Oricum nu era nici un pericol. De incuietori nu stiu nimic. Una dintre chei ramine la dispecerat.“ Legislatia in domeniu prevede luarea unor masuri contraventionale doar la sesizarea celor din unitatile unde exista nereguli in acest sens.

Cuantumul amenzilor pentru cei care depoziteaza materiale inflamabile in spatii neadecvate, inclusiv garaje, este de maximum 600.000 de lei, conform dispozitiilor in vigoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS