14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateWashingtonul a numit un insarcinat cu afaceri la ambasada sa din Kabul

Washingtonul a numit un insarcinat cu afaceri la ambasada sa din Kabul

Statele Unite l-au numit miercuri pe Ryan Crocker, diplomat de cariera, in functia de insarcinat cu afaceri la Ambasada Americana din Kabul, la numai doua zile dupa numirea celui de-al treilea trimis special pentru Afganistan.

Crocker urmeaza sa-si preia functia la inceputul saptaminii viitoare, a declarat purtatorul de cuvint al Departamentului de Stat Richard Boucher. „Este persoana pe care o vom trimite sa conduca ambasada, pentru a gestiona relatiile cu autoritatile de la Kabul si pentru a lucra la relatia actuala si la problemele viitoare pe care le vor ridica reconstructia si reconcilierea“, le-a declarat Boucher jurnalistilor. Nu era clar inca de la inceput daca Crocker va ocupa functia de ambasador, insa Boucher a afirmat ca este important sa fie trimis un diplomat de rang inalt si intr-o misiune permanenta la Kabul si ca postul de insarcinat cu afaceri nu necesita o validare in Senat.

Boucher a precizat ca Statele Unite vor numi, „la momentul oportun“, un ambasador in Afganistan. Crocker urmeaza sa-si preia functia la scurt timp dupa sosirea in capitala afgana a lui Zalmay Khalilzad, trimisul special pentru Afghanistan numit pe 31 decembrie de presedintele George W. Bush. De la inceputul lunii octombrie, au mai fost numiti doi trimisi speciali in aceasta tara. Acestia sint Richard Haass, coordonator special pentru Afganistan, si James Dobbins.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS