11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Ma voi bate pina la ultima suflare“

„Ma voi bate pina la ultima suflare“

Aicha el Wafi, mama francezului Zacarias Moussaoui, primul inculpat in cadrul atentatelor din 11 septembrie, a declarat la Washington, ca ea va lupta pina la moarte pentru ca fiul sau sa nu fie condamnat la moarte. „Refuz total pedeapsa cu moartea. Ma voi bate pina la ultima suflare“, le-a declarat ea jurnalistilor pe Aeroportul International Dulles, cu putin inaintea plecarii spre Franta. El Wafi, care a sosit ieri in Statele Unite pentru a-l vizita pe fiul sau in inchisoare, nu a reusit, pina la urma, sa il vada.

De fapt, ea a refuzat sa il vada in prezenta unui agent al FBI, asa cum ii propusese procurorul care se ocupa de acest dosar. In plus, ea a preferat sa nu participe la audierile de miercuri dimineata, pentru a nu-l perturba pe fiul sau, care a refuzat sa pledeze vinovat. „Nu l-am vazut, dar am fost aproape de el“, a spus ea, adaugind: „Cer un proces echitabil si cer ca el sa nu fie tapul ispasitor“, a mai spus aceasta. „Pe 11 septembrie, el era in inchisoare. Fiul meu mi-a spus intr-o scrisoare ca nu a facut nimic. Ma simt rau, dar imi dau seama ca l-am lasat pe miini bune“, a adaugat ea referindu-se la avocatii americani numiti din oficiu pentru a-l apara. Vizibil emotionata, el Wafi a a mai spus ca le multumeste americanilor, care, a precizat ea, nu l-au privit niciodata cu rautate. „Impartasesc durerea si suferinta americanilor care au pierdut pe cineva“ dupa atacurile din 11 septembrie.

El Wafi, in virsta de 55 de ani, si-a putut finanta calatoria si onorariile avocatului François Roux, pe care l-a ales pentru a-i asista pe avocatii americani comisi din oficiu, prin ajutorul oferit de un comitet de sprijin. „Comitetul de sustinere a Aichei el Wafi in cautarea adevarului“, a fost creat pe 18 decembrie, la Narbonne (in sudul Frantei), a declarat ea pentru AFP. Zacarias Moussaoui, de 33 de ani, a pledat nevinovat, miercuri, in fata unui tribunal federal din Virginia (in apropiere de Washington), la toate cele sase capete de acuzare formulate impotriva lui in legatura cu atentatele din 11 septembrie. „In numele lui Allah, nu am nimic de pledat“, a spus el. „Interpretez aceasta ca pe o declaratie de nevinovatie“, a declarat judecatoarea Leonie Brinkema, obtinind aprobarea avocatilor apararii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS