5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEchipe de deminare la bazele fortei internationale de la Kabul

Echipe de deminare la bazele fortei internationale de la Kabul

Echipele de deminare au inceput ieri o cursa contra cronometru pentru curatirea de mine si alte dispozitive explozibile a celor cinci baze ale Fortei multinationale de la Kabul, a anuntat o sursa militara britanica. „Echipele britanice de deminare sondeaza terenul pentru a securiza punctele de trecere dintre baze“, a declarat purtatorul de cuvint militar britanic de la Kabul, comandantul Guy Richardson din Regimentul Regal Scotian.

„Bazele nu sint sigure deocamdata. Acolo se mai afla mine, rachete, mortiere si obuze“, a adaugat comandantul. „Ofiterii inspecteaza obiectivele si, in functie de aceasta, vor face recomandari, dupa care vor aproba venirea trupelor“, a precizat comandantul Richardson. „Pina atunci, trupele vor fi in continuare cantonate in cartierul general al ISAF“ (Forta Internationala de Asistenta pentru Securitatea Afganistanului), a incheiat el.

Desfasurarea acestei forte a inceput cu adevarat miercuri, o data cu sosirea la Kabul a unui grup de 24 de ofiteri insarcinati cu pregatirile logistice si a primilor soldati din contingentul francez. Se asteapta ca ISAF sa isi completeze efectivele, de 4.500 de oameni, pina la sfirsitul lunii ianuarie.

Aproximativ 60 de persoane, ofiteri din Statul Major si personal civil, urma sa soseasca ieri-seara la Kabul, a mai precizat comandantul britanic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS