8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa-nceput de 2002, fetitele-s pe locul doi

La-nceput de 2002, fetitele-s pe locul doi

Si la inceputul anului acesta au fost oameni care au tipat de s-a auzit din strada. S-au bucurat mai mult ca niciodata si au deschis cite doua sampanii dintr-un foc: una pentru noul an si cealalta pentru noul statut, de posesor, ingrijitor si crescator al unei minuni micute, zgomotoase si, bineinteles, cu mult mai dragalase decit a celorlalti.
Copilasii nascuti la cumpana dintre un an cu vize si altul fara, dintre un an cu marci, franci, florini si altul cu euro, dintre un an cu WTC si celalalt fara au iesit la iveala fara nazuri, sclifoseli cosmopolite sau apetit de gilceava. Putin le pasa bebelusilor ca mami si tati au facut loc sub saltea pentru o mina de euro, ca sa apuce sa vada si ei Parisul, pina a schimba al mic scutecele cu abecedarul. Ori c-o sa le dea lor al doilea rind de dinti si noi astia mari o sa tot scrisnim cu ochii spre apus: dupa UE, dupa NATO, dupa vreun investitor care sa-si arunce banii in fabricuta care, cu noi la capatii, isi da ultima suflare. Iar bin Laden va fi oale si ulcele – ori din cauza americanilor, care-l vor fi gatit intre timp la microunde, ori din motive de batrinete si plictiseala – cind nascutii din 2002 vor mai gasi in pod la bunica un ziar cu Wanted, dead or Alive !
De Anul Nou, ziceam, se gasira unsprezece sufletele care alesera Oltenia ca loc de „aterizare“: sapte baietei si patru fetite.

Craiova:

Doua nasteri la cinci minute dupa Anul Nou


La Spitalul Clinic nr.1 Craiova, ziua de 1 ianuarie a fost una cu multe bucurii, nu mai putin de sapte copii – o fata si sase baieti – vazind aici lumina zilei. Intiiul nascut, la cinci minute dupa trecerea in noul an, a fost baietelul de 3,400 kg al craiovencei Delia Balacescu, de 24 de ani. „Sotul meu, Cristian, astepta la usa salii de nasteri cu doua sticle de sampanie in mina: una pentru noul an, iar alta pentru a-si sarbatori proaspatul sau statut de tatic. Ne-am dorit sa avem un baietel, iar dorinta ni s-a implinit. Cel mic va purta numele Cristian-Razvan“, a spus Delia Balacescu, aflata la prima nastere.

O veste sub focul de artificii

Tot la ora 0.05 a noptii de Revelion, o alta tinara craioveanca de 24 de ani, pe nume Simona Iovan, a nascut o fetita de 3,200 kg in maternitatea Spitalului Municipal Filantropia. In acel moment, sotul ei, jandarm, se afla in misiune, asigurind paza in Piata Prefecturii din Cetatea Baniei. „A aflat vestea telefonic, chiar in timpul focului de artificii, si a venit la spital sa-si vada fiica. Am hotarit impreuna sa-i punem numele Andreea-Roberta-Gabriela. E primul nostru copil si ne dorim sa mai avem si altii“, a declarat Simona Iovan.

(A.D.)

Tirgu Jiu

Barza a venit pe neasteptate


Primul copil din Tirgu Jiu care s-a nascut in 2002 este o fetita, de trei kilograme. Aceasta s-a nascut pe 1 ianuarie, in jurul orei 12.00. Mama bebelusei, Iuliana Chirita, de 26 de ani, din judetul Mehedinti, a spus: „Eu nu sint din Gorj, dar am venit sa-mi petrec Revelionul pe la niste rude si m-au apucat durerile nasterii. Cu toate ca este al doilea copil, sint foarte fericita de venirea fiicei mele pe lume si mai ales ca a fost prima fiinta din Gorj nascuta in 2002“.

La nici o jumatate de ora dupa prima nastere, barza a mai adus si un baietel de 3,2 kilograme. Cea de-a doua mamica, Daniela Niculescu, de 24 de ani, din comuna Crasna, judetul Gorj , a spus: „ Am asteptat toata noaptea de Revelion sa nasc, dar nu a fost sa fie atunci cind am vrut eu“.

(M.D.)

Slatina

O fetita – primul copil din 2002


O fetita de 3,1 kilograme a venit pe lume in noaptea de Revelion in Sectia de nou-nascuti a Spitalului Judetean din Slatina. Bebelusul s-a nascut pe 1 ianuarie, in jurul orei 4.30 si este primul copil al familiei Ioana din orasul Scornicesti-Olt.

(A.M.A.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS